At rejsen kan være en dyr fornøjelse hvad enten man rejser i Europa eller tager på backpacking i Asien eller Australien. Udgifter til flybilletter, hotelregninger og diverse oplevelser kan hurtigt løbe fra en. Men der er faktisk flere muligheder for at tjene penge, imens man er på farten, så hvis du godt kunne tænke dig at tjene en ekstra skilling imens du rejser kloden tyndt, kommer der her tre tips til hvordan man kan tjene penge imens man rejser.

Undervis i engelsk

Rigtig mange steder både i Europa, Afrika og Asien kan man tjene en god skilling ved at undervise i engelsk. Danskere har i denne forbindelse en høj anseelse i de fleste lande i verden, og er derfor meget eftertragtede på sprogskoler rundt omkring i verden.

Hvis du derudover er god til for eksempelvis tysk, er der også gode muligheder for at komme til at undervise i dansk som andet sprog. Særligt Berlin har i denne henseende flere gode muligheder at tilbyde. Så bliver der hurtigt råd til lidt flere restaurant- og barbesøg.

Start en rejseblog eller en affiliate-side

Den næste løsning kræver lidt mere flid og teknisk snilde. Men i disse år er der rigtig mange, der vælger at blogge om deres rejser. Dette giver dig flere muligheder. For det første vil rejseselskaber gerne betale for gode personberetninger fra populære feriedestinationer. Så hvis du har flair for at sætte sætninger sammen, kan der være gode penge at hente hjem ved at blogge.

Hvis du tilgængelige er mere teknisk velfunderet kan du også overveje at starte en affiliate-side. En affiliate-side er en hjemmeside der vider stiller en kunde til en egentlig salgsside på nettet. I denne forbindelse behøver man selvfølgelig at købe et domæne og få sig et webhotel. Men begge dele er er heldigvis forholdsvis billige, så dine penge vil hurtigt blive tjent hjem igen.

Arbejd som tolk eller oversætter

Især i Sydøstasien er der efterspørgsel efter personer med gode engelskkundskaber. Især thailandskeog vietnamesiske restauranter og virksomheder vil gerne fremstå så professionelle som muligt.

Dette betyder at der kan være gode penge at tjene ved at oversætte reklameskilte og ikke mindst menukort på restauranter til korrekt engelsk. I Thailand kan man tjene i nærheden af 70 kr. pr menukort man oversætter og i Thailand, kan man stadig komme langt med den slags penge.