Der er et hav af ting som man skal huske på, når man skal på ferie. Udover de helt åbenlyse ting som billetter, hotel og transport, så er der en masse andet, som man ikke altid tænker så nøje over. I hvert fald ikke før det er for sent.

Det er vigtigt at man tager højde for klimaet på sin destination, for ellers kan man stå i en noget penibel situation. Så hvad er det så der er så vigtigt at huske? Læs med herunder.

Dette skal du altid tage højde for

Hvis du skal på skiferie er det meget vigtigt, at du ikke kommer til at fryse. Der er simpelthen ikke noget, der er værre end at komme afsted til Østrig eller Norge for så at opdage, at man mangler det varme undertøj.

Det er naturligvis en selvfølge at man skal sørge for at huske skiundertøjet, for at man ikke fryser sig selv halvt ihjel ude på løjperne. Men der er en del andre ting, som man skal have med i kufferten. Solcreme er en af de ting, som rigtigt mange glemmer. Sneen forstærker strålerne fra solen mange gange, så hvis man ikke sørger for at have et godt lagt højfaktor solcreme på, så kan man ende med nogle grimme forbrændinger.

Det samme gælder på charterferien. Der er skal man måske ikke have det varme undertøj med, men så er det shorts og T-shirts man skal huske. Derudover vil en hat og selvfølgelig masser af solcreme være ganske uundværligt.

 

Husk de mindste

Nu tager man måske ikke de helt små med på skiferie, hvor det er svært at holde øje med dem, og hvor der er ”afterski” hver aften. Men charterferie er bestemt egnet til børn i alle aldre.

Her er det vigtigt at huske på, at de små er endnu mere modtagelige overfor solens stråler, så solhatte og solcreme er absolut uundværligt. Der er ikke noget, der kan være med til at spolere en dejlig ferie, som et spædbarn der er blevet solskoldet. Så vær ansvarlig og pak dem ordentligt ind, så solen ikke kan komme til dem.

Men selvom man skal passe på solen, er det også vigtigt at man bider mærke i, at der nemt bliver ganske kølig efter solnedgang. Husk babyuldsokker så den lille ikke kommer til at fryse de små tæer, og de kan eksempelvis findes her. Varme tæpper og en god dyne er heller ikke til at undvære.

Så længe man sørger for at forberede sig ordentligt så er der ikke noget, der burde forhindre, at man får en rigtigt god ferie, hvad enten man skal på skiferie eller charterferie.