Hvis du er eventyrlysten og elsker at cykle, så vil en cykelferie i Nepal være den rette tur være for dig. Du kommer til at opleve den smukkeste natur samtidig med at du presser dig selv til det yderste med den tynde luft i flere tusinde meters højde.

I denne artikel vil fortælle dig, hvad du vil opleve på denne fantastiske rejse, og hvad du skal huske.

Nepal: Smukke bjerge, frodige dale og en kultur med masser af traditioner

Nepal er placeret mellem verdens to største nationer målt på indbyggertal, hvilket har sat sine spor i Nepals historie og kultur.

De har været i utallige krige med de to nationer, hvilket gør at du kan se både Indisk og Kinesiske elementer i deres kultur.

En anden ting du ser dybe spor af i kulturen er naturen. De lokale har tilpasset sig den meget alsidige natur, hvilket du vil opleve på turen.

 

Den fantastiske kultur i Kathmandu

Turen starter i byen Kathmandu, som ligger i 1400 meters højde. Inden du cykler videre sammen med de andre rejsende får du mulighed for at se byens templer og snakke med de lokale, og se hvordan munkene i byen lever.

Efter at have været i byen i en dags tid, så er det tid til at gøre cyklen klar til turen gennem junglen.

 

Krokodiller og jungle

Turen gennem junglen følger en sti der følger floden Repti, som er hjemsted for mange krokodiller, hvilket gør det til det dårligste sted at falde af cyklen.

Udover at kunne se krokodiller, så vil turen igennem junglen også byde på en sejltur i en kano på en af søerne i nærheden, hvor der er færre krokodiller, men til gengæld er der masser a ferskvandsfisk.

Her er der mulighed for at fiske og se om du kan fange aftenens mad.

 

Sneklædte bjerge og tynd luft.

Efter turen i junglen begynder i opstigningen til op af Daman, som er et af de flotteste bjerge at køre op af.

Det er her hvor din form virkelig bliver testet, da Daman vil sætte alperne til skamme med både sin højde og stigninger.

Byen Daman ligger i 2300 meters højde, så der er en del højdemeter der skal tilbagelægges, inden vi når toppen.

Udsigten fra toppen af Daman er en af de smukkeste i området, hvor du både kan se dalen vi begyndte vores opkørsel af tidligere på dagen og de omkringliggende bjerge.

 

Hvilket udstyr skal du have med

Turen stiller store krav til din cykel og dens udstyr. Det betyder at du skal have de rigtige ting på cyklen.

Først og fremmest, så er det vigtigt at du tager en mountainbike med og ikke en racercykel.

Hvis du gerne vil have lidt småting på dig, mens du cykler, så kan du enten have en taske på ryggen, eller også kan du have en lille kurv foran på cyklen.

Hvis du vil have en lille kurv, så skal være monteret med en holder fra klickfix, så du kan tage den af når du ikke skal bruge den. Du kan se nærmere her hvordan monteringen kan laves.

Udover det så skal du have en holder til en drikkedunk, så du kan få noget at drikke mens i kører.

Lappegrej og andet vil være tilgængeligt på turen