Tablets er ved at tage over. Det er der ikke nogen tvivl om. De unge bruger dem, de ældre bruger dem og ja, dem i midten bruger dem også. Man bladrer ved at ”swipe” fingeren fra venstre til højre, man kan dowloade så mange bøger man vil, og have dem med sig på rejser, i skoletasken, på turen til og fra arbejde.

Hvor man førhen skulle udvælge et lille udsnit af bogreolen og tage den med, kan man nu blot tage sin Ipad og bang, så er man kørende. Derudover er det mere miljøvenligt, man bruger kun en smule elektricitet, dvs. diverse træer kan få lov til at stå i fred. Det er tit også meget billigere at købe bøger online, da forhandlerne slipper for at have et lager og producenterne slipper for at producere.

You get the point.

Der er så vanvittigt mange fordele i at bruge en tablet, men hvorfor skriver jeg så her, sort på hvidt, at det ikke er hensigtsmæssigt. Det gør jeg fordi det at læse en bog, for mig, handler om noget andet end bare pris og praktiske forhold. Det handler om en stemning jeg skaber når jeg åbner bogen, læner mig tilbage i stolen og lader øjnene glide ned over papiret. Jeg kan mærke siderne og historien føles anderledes end når den vises gennem LED lys, der strømmer ud af tabletten.

Især på ferier føles det helt fantastisk. Sidste ferie tilbragte jeg i Idre Fjäll, hvor jeg og kæresten havde booket en hytte for at bruge et par dage på ski. Ski for mig er noget der overstås om dagen, så man kan bruge eftermiddagen på en god bog, en kop te og åben ild. Og det gjorde jeg så.

idre fjäll skiferie

Et billede af min kæreste og jeg på ski. Jeg har stået på ski et par gange, og min kæreste siden hun kunne gå. Men skipisterne er super venlige til både øvede og begyndere.

 

Video filmet af min kæreste

Jeg kom hjem ved 16tiden, satte en kop te over og tændte op i pejsen. Jeg fandt derefter min bog frem og los fantasien få frit spil. Jeg bilder mig ind at jeg ikke ville kunne få samme følelse i kroppen, havde det været en tablet.

Er jeg alene med denne holdning?