Hos Find-rejse.dk hjælper vi flere tusinde danskere hver eneste måned med at finde deres flybilletter, når de skal på ferie eller en kort weekendtur i Europa. I denne artikel vil vi sætte fokus på de dyreste og billigste lande i Europa, som du kan rejes til.

Alt afhængigt af hvor du rejser hen, så varierer priserne på hoteller og restauranter rigtig meget. Med hjælp fra Rejsepriser, som sælger billige flybilletter, har vi gravet nogle interessant tal frem for de mange populære destinationer i Europa.

Når vi taler om Europa og populære destinationer, som ikke koster mange penge falder valget for danskerne ofte på hovedstaden Prag i Tjekkiet. Sammenlignet med de andre EU-lande er priserne i Tjekkiet på restauranter og hoteller cirka 40 % lavere – det er noget, som kan mærkes på pengepungen.

I den anden ende ligger Norge. Et hotelværelse her står til mere end 50 % end i resten af EU. Det land som overgår Norge er Danmark, som ifølge Danmarks Statistik er det dyreste land overhovedet, så snart man vil sove eller spise ude.

Disse er de dyreste lande i Europa:

  1. Norge
  2. Schweiz
  3. Danmark
  4. Irland
  5. Finland
  6. Luxemburg
  7. Østrig
  8. Belgien
  9. Tyskland
  10. Frankrig

Vil du shoppe, er Budapest en af de bedste storbyer, hvis priserne skal være i bund. Ungarn ligger nemlig 40 % under gennemsnittet, men en lille smule højere end Tjekkiet såfremt vi taler om transport og kulturelle oplevelser. Er du typen, som hellere vil shoppe er Budapest billigere end Prag.

Hvilket land er det billigste?

Ovenfor har du top 10 listen over de dyreste lande, men hvilket land i Europa er billigst så? Ikke overraskende er det Albanien, som hellere ikke er et populært rejsedestination. Dette er dog synd, da landet byder på rigtig mange spændende aktiviteter som natur, kultur og seværdigheder. Priserne er nemlig hele 60 % under gennemsnittet i Europa.

Elsker du sol og sommer, anbefaler vi Spanien i Sydeuropa. Destinationer som Frankrig og Italien ift. hoteller og restauranter ligger lige over Europa gennemsnittet, hvor Spanien ligger lige under.

Slutteligt vil vi her præsentere et kort, som viser en topliste af de dyreste lande ned mod de billigste.

prisniveau lande i europa ferie