Er du begyndt at lege med tanken, om at skulle strikke eller hækle dine egne fine produkter, men har svært ved at finde ud af, hvad du skal give dig i kast med af de to hobbydiscipliner. Tag det roligt for her er der hjælp at hente. I dette indlæg får nyttigt viden og hjælp til, hvilken af de to du skal vælge, eller om du bare skal gå i krig med begge to.

Hvad er strikning? Strikning er en måde, hvorpå man kan forvandle garn om til alverdens tekstiler (trøjer, pyntegenstande, sokker, tæpper, halstørklæde, syltetøjsglas hætter og så videre). Elementer i denne metode er løkker (går under navnet masker), og disse er trukket igennem andre løkker (masker), og fastholdes på en strikkepind under udarbejdelsesprocessen.

Hvad er hækling? Hækling er anden fremstillingsmetode, hvor man på lignende vis som med strikning kan fremstille tekstiler af garn. Ved hækling kan man naturligvis også lave kreationer inden for tekstil så langt fantasien rækker. Ved hækling benytter man hæklemasker frem for strikkermasker. Der findes forskellige typer af hæklemasker. Nogle af de meste normale og mest brugte typer er luftmasker, fastmasker og kædemasker. I hækling bruge man en hæklenål. Hæklenålen har til forskel fra strikkepinden en lille krog for enden, som man bruger til at hækle med. Ved hækling bruger man kun én hæklenål, hvor man ved strikning bruger to strikkepinde.

 

Hvad er sværest?

Dette er i sidste ende naturligvis en smagssag, og du finder hurtig en masse diskussioner omkring dette på nettet eller i diverse magasiner for den sags skyld. I folkeskolen lærer man oftest strikning før hækling, da denne teknik typisk findes en smule nemmere end hækling, hvilket måske også er en af årsagerne til, at striking er mere udbredt end hækling.

Konklusionen er – du skal begynde med det, som du har mest lyst til, for begge teknikker kræver tid at mestre, men hvis du virkelig vil lære, så kan du helt sikkert lære begge metoder. Ved du ikke, hvad du foretrækker så kig på færdige produkter både fra strikning og hækling. Så kan du se, hvilke du bedst kan lide. Hjælper det dig ikke, vil jeg anbefale strikning, da det lader til, at en smule flere mennesker finder dette nemmere end hækling.

Find garnet til dit næste strikkeprojekt eller hækleprojekt her.