Vestlandet er, som navnet antyder, den vestlige del af Syd-Norge. Det er et fuldstændigt fantastisk smukt stykke land og er meget undervurderet i den brede befolknings bevidsthed. Der er høje, majestætiske bjerge, dybe fjorde og omkransende skove.

En anden rigtig fed ting ved Vestlandet er, at det i forhold til andre tilsvarende smukke steder, ikke er særlig turistet endnu. Derfor rådes der til at tage derhen næsten gang lejligheden byder sig. Følgende guider dig gennem en tur dertil.

Forberedelserne til turen

Norge er og bliver et dyrt land. De har selv så mange penge, at det ikke er det store for dem, men for de fleste danskere, er det noget, man lige skal forberede sig på. billetterne derhen er også dyre, hvorfor det er en god idé at bestille i god tid.

Derudover skal du være opmærksom på, at det ikke altid er så forfærdeligt godt vejr i området. Klimaet er mildt uden at være varmt, og det regner en del. Derfor kan det være en rigtig god idé at købe tøj, der passer til klimaet. Det kan du blandt andet www.termoland.dk, hvor der sælges varmt tøj, du stadig kan bevæge dig i, og som ser godt ud på dig.

Tag på fjeldtur

Hvis du tager den smukke tur gennem landet fra Oslo til Nordfjorden, vil kontrasten mellem bjergene, fjorden og dalen slå dig så noget af det flotteste, du længe har set. Specielt bjergene med is på selv om sommeren, vil slå benene væk under dig.

Men bjergene er mere end bare smukke at se på. De giver dig mulighed for at tage på nogle uforglemmelige gåture. Der er så mange at vælge imellem, at man roligt kan snakke om et luksusproblem. Det rigtig fede ved det er, at du ved flere ruter kan gå i flere timer uden at støde på et eneste andet menneske.

På hver bjergtop er der desuden gemt en lille aske, hvor du kan skrive dit navn, og hvor du hører til. På den måde bliver du foreviget. Det er desuden ekstra interessant, hvis du har bosat dig i Vestlandet, da de forskellige områder kæmper mod hinanden om at have tjent flest bjergpoint.

Tag på fisketur

En anden helt fantastisk aktivitet er at tage på fisketur på de mange fjorde. Scenen er simpelthen sat så fantastisk. Du kan ligge og ro i en lille båd og lige foran dig tårner dig et kæmpe bjerg lige op i luften. Det er også grunden til, at mange af fjordene og søerne er utrolig dybe.

Der er desuden et rigt og mangfoldigt liv af fisk. Der er ikke så mange, at det går hen og bliver kedeligt, men du har rigtig gode chancer for at spise en lækker fisk til aftensmad.