Vejen bølger blødt foran bilen. Langs vejen ligger vinmarker og små landbrug putter sig i det bugtede landskab. Italien er smukt. Kunne du tænke dig at opleve Italien fra en ny vinkel, langt væk fra masseturismen i de store italienske byer, så er ferie på et agriturismo måske noget for dig. Kom ned i tempo og mærk den ægte italienske folkesjæl hos lokale bønner.  Gå på opdagelse i den skønne italienske natur. Spis dig gennem lækre egnsretter og nyd det perfekte glas vin. En Agriturismo ferie i Italien tilbyder muligheden for at opdage Italien helt på ny.

Hvad er et agriturismo?

På et agriturismo i Italien får du mulighed for at opleve de landlige dele af Italien. Langt væk fra byens pulserende liv, ligger små og store landbrug spredt ud over det italienske landskab, som har åbnet op for besøg og ophold fra turister. Som agriturist vil du komme til at opleve dele af Italien, som ikke er de fleste turister forundt, når de besøger en af Europas mest populære feriedestinationer. Typisk er et agriturismo en ombygget landejendom, som nu kan akkommodere gæster, der er nysgerrige på Italiens traditioner for agrikultur og den stille ferie. Mange steder producerer ejerne selv de fødevarer, som serveres for gæsterne og maden laves tit af stedets italienske mamma i hendes eget private køkken. Som agriturist vil du opleve det mere uformelle Italien og stemningen er tit afslappet og ligetil. Indkvarteringen på et typisk agriturismo er tit uprætentiøs og den afslappede facon går igen i de fleste facetter af dit ophold. Det er dog også muligt at finde agriturismo i den mere prætentiøse ende af skalaen. Her har gæster mulighed for spa og gourmet. Og den luksuriøse oplevelse er i høj grad vigtig. Uanset ens feriepræferencer, så garanterer agroturismo udsigt til Italiens skønne natur, højt til loftet og et afbræk i det moderne menneskes travle hverdag.

Tag på kulinarisk opdagelse i lokalsamfundet

De fleste agriturismo ligger som beskrevet langt væk fra de større byer. Netop derfor er det som agriturist en god ide at leje en bil, så man har mulighed for at opleve lokalsamfundet. Spredt ud over hele Italien ligger små perler af gamle charmerende middelalder byer. I disse små og hyggelige byer kan man gå på opdagelse, når byen holder marked og de lokale bønner sælger deres egenproducerede produkter. Der er noget helt særligt ved at stå ansigt til ansigt med den landmand, som har stået for produktionen af det produkt, som du køber og at mærke den begejstring han har over for sit produkt. Italien er berømt for sine gode råvarer og du vil med garanti opleve stolte italienere præsentere deres bedste. Et andet sikkert hit i Italien er et besøg på de lokale vingårde. I Italien finder man et væld af vindistrikter og passionerede vinbønner, som gerne byder indenfor til vinsmagning og en snak om vinproduktionen. Som gæst på et agriturismo har du altså rig mulighed for at smage på Italien og opleve den ufiltrerede italienske charme i de små lokalsamfund.