Asien er med tiden blevet en utrolig populær feriedestination. Dette gælder især for unge mennesker, som gerne vil ud og opleve verden på en længere rejse, men også for familierne med små børn, der bare skal afkoble en uge eller to. Lande som Cambodia, Indonesien, Laos, Vietnam m.m. er i modsætning til for 20 år siden blevet til destinationer, som utrolig mange turister vælger at tage til. Disse lande, som man vidst godt kan kalde uslebne diamanter, har ufattelig meget at tilbyde, hvorfor stigningen af antallet af turister er mere end forståeligt. Følger du bølgen og har planlagt en rejse til Asien, kan du med fordel læse videre. Vi vil nemlig give dig et par gode råd til, hvordan du skal forberede dig på dette.

 

Find din indre forhandler frem

 

Lige meget hvor i Asien du har planer om at rejse hen, vil du med høj sandsynlighed støde ind i kommentarer som denne: ”Cheap price for you my firend” eller bare ”You want cheap cheap?”. Udråb som disse kommer naturligvis fra gadesælgere, der prøver at sælge dig nogle af deres kopivarer. Som Thailand er et klassisk bevis på, så er disse gadesælgere gået hen og blevet en del af charmen ved de asiatiske lande. Det er derfor de færreste, der kommer hjem fra en rejse til Asien uden kopier af ure, tasker eller tøj fra nogle af verdens største brands.

Hvis du, som så mange andre, er interesseret i cheap cheap, skal du vide, at det, som du er interesseret i at købe, kan købes for 50-70% mindre end den pris, du får tilbudt, hvis altså du spiller dine kort rigtigt. Det hele handler om at forhandle på en måde, som overbeviser sælgeren. Et godt råd til forhandlingen er at gøre det med et smil på læben. Vær glad og humoristisk frem for seriøs og skab et venskab mellem dig og sælgeren. Det vil gøre personen mere tilbøjelig til at acceptere dit tilbud. Når dette er sagt, vil det skabe dårlig stemning, hvis du sætter en pris, der er langt lavere end den originale.

Find derfor din indre forhandler frem, accepter aldrig den første pris du får givet af en gadesælger og vær realistisk i dine nu.

 

Husk medicin og vaccinationer

 

Udover sine mange gadesælgere er Asien også kendt for at give det, som mange benytter udtrykket ”racermave” om. Hvis ikke det siger dig noget, så kan det forklares med jævnlige toiletbesøg og afføring, der er knapt så jævn. Der er flere ting, som kan forårsage en racemave, men den mest velkendte er maden. Fordi vores vestlige maver ikke er vandt til at indtage ”let” mad i så store mængder, skaber det uro, hvilket kan forårsage tynd mave. Med let mad menes selvfølgelig ris og nudler, som man har stor tradition med at spise overalt i Asien.

Derfor er det med stor fordel, hvis man medbringer medicin, som har til formål at stabilisere balancen i maven. Der findes mange af sådanne medicinske midler i pilleform, som effektivt stopper diarré.

I Asien kan med uden de rigtige vaccinationer meget nemt støde ind i sygdomme, som er en hel del mere alvorlige end den klassiske racermave. Derfor er det uhyre vigtigt, at du får taget den vaccination, der beskytter dig mod sygdomme, som der er smittefare for i det land, du rejser til.

Ønsker du at skippe et lægebesøg, kan du nemt og hurtigt finde og købe de rigtige vaccinationer her.