Forskning viser, du som menneske får mere ud af at bruge dine penge på oplevelser end materielle ting. Du bliver glad lige når du køber en ny ting, et fjernsyn eller en computer eksempelvis, men det er ikke noget, der også glæder dig om 3 måneder.

En rejse glæder dig til gengæld hele livet. Når du tænker tilbage på den mindes du de gode tider og de mennesker, du er sammen med.

Især hvis du har video af turen er det nemt at kigge tilbage og blive glad for den tur, I var sammen på.

Hvis du bare er på sightseeing kan du optage med din mobiltelefon. Men hvis du er ude på sneklædte pister eller på mountainbike ned af et bjerg skal du bruge dit fokus på bare ikke at falde. Her har du brug for et actionkamera. Og der er intet actionkamera hverken over eller ved siden af GoPro.

Amerikanske GoPro har lavet kameraer i snart 10 år og er anerkendt for at have de bedste på markedet. De er ikke gratis; topkameraet betaler du således nemt 4.000 kroner for, fordi du også skal bruge lidt tilbehør til dit GoPro og et SD-kort.

Husk klasse-10 SD kort og mounts

Dit SD-kort lagrer videoerne ned (eller op) af bjerget på et eksternt SD-kort. Efter at have optaget hele dagen bør du derfor tømme SD-kortet over på din computer, så der er plads til mere video.

Især hvis du optager i Fuld HD (1920×1080 pixels) er der ikke plads til meget mere end et par timers optagelse. Optager du i vanvittige 4K kan du ikke engang have en time.

Dit GoPro-kamera sætter visse krav til dit SD-kort. Du kan købe SD-kort mellem klasse 1 (dårligste) til 10 (bedste). Du bør købe et klasse 10 kort. Et SD-kort i klasse 10 koster dig fra cirka 300 kroner. Med en lavere klasse risikerer du, kameraet ikke kan nå at skrive al videoen over tilpas hurtigt og at dine endelige videoer, dit gode actionkamera til trods, ender med at blive grynede. Dét er kedeligt.

Husk også at købe flere mounts, så du kan optage både med dit GoPro hængende fra brystet, siddene på hjelmen eller et helt tredje sted. Du kan både købe autoriseret GoPro-tilbehør eller billigere og ikke-autoriseret.