Vidste du at op imod hver 10. mand og hver 5. kvinde i større eller mindre grad lider af irriteret tyktarm? At det faktisk af flere kaldes for den nye store folkesygdom? Mange lider endda af det ude at vide det ­ man har simpelthen vænnet sig til mavesmerter og oppustethed, til hyppige toiletbesøg og pludselig trang. Vil du gerne have flere detaljer kan læse mere om irriteret tyktarm på dengodekur.dk. Især når man rejser kan det være svært. Derfor får du her nogle gode råd til hvordan du rejser når du lider af irriteret tyktarm.

Forbered dig mentalt

En stor del af det at rejse med maveproblemer er det mentale. Tankerne der flyver rundt om hvad der sker hvis man pludselig skal på toilettet. Om de andre nu kan lugte at man prutter. Om man kommer ud for nogle uheld, osv. osv. Det er derfor vigtigt at man fra starten sætter sig op til rejsen rent mentalt. Anerkend at det kan blive udfordrende, og accepter at det ikke nødvendigvis bliver en sjov flyvetur. Men sørg også for at du ikke overdramatiserer det ­ det er ikke umuligt at rejse med irriteret tyktarm, så du skal ikke lade dig skræmme væk.

Læs også: Guide til den perfekte roadtrip

Tænk scenarier igennem

Det er en god ide at tænke flere forskellige scenarier igennem inden du tager afsted. Overvej hvad du skal gøre hvis det og det sker ­ hvem skal du snakke med hvis du pludselig får trang inden flyet letter, hvad skal du sige, osv. Hvad gør du hvis du skal på toilettet i lufthavnen? Hvordan går du over i et hjørne og slår en diskret prut. Alle disse ting skal du tænke igennem inden du tager afsted ­ så bruger du ikke energi på det på turen.

Netdoktor: Rejsediare, sådan undgår du det

Drik kun flaskevand ­ og masser af det

En af de vigtigste ting når man har tarmproblemer er at drikke masser af vand. Minimum to liter om dagen. Det skal du blive ved med når du er ude at rejse, og formentlig også mere for at kompensere for den anderledes mad og varmen. Sørg for kun at drikke flaskevand hvis du er ude at rejse. Det er en meget meget vigtig pointe, så vi gentager den lige igen. Kun vand fra flasker. Rejser du til Norge eller Sverige går det nok, men tager du længere sydpå eller østpå end Tyskland så drik kun vand du køber. Det gælder også når du f.eks. børster tænder om aftenen, det skal også være med flaskevand. Det er måske dyrt, men se det som en investering i turen ­ en forsikring mod en dag på langs. Og så er pengene godt givet ud.