Hvis du har valgt at tage på safari i Kenya, er der nogle informationer, der er gode at vide, før du rejser. For eksempel hvad du skal se og opleve, hvornår du skal rejse og hvad du skal pakke i kufferten

Kenya er et land med mange smukke og spændende områder og et af de mest populære safari rejsemål, hvor der er mulighed for at se et mangfoldigt dyreliv, uanset hvor i landet, du rejser hen. Dog er der nogle steder, der er mere populære end andre, og det er blandt andet Masai Mara reservat, som er kendt for sin store dyrevandring.

Før du rejser, skal du altså planlægge, hvilke områder du godt vil se, hvornår det er bedst at rejse derned og også tænke over, hvad der skal i kufferten.

Se her for yderligere information om safari i Kenya.

Hvornår du skal rejse:

Det bedste tidspunkt, at tage på safari i Kenya, er fra juni til oktober, som er den tørre tid, der efterfølger den vådeste sæson i april og maj, hvor det er umuligt at passere de våde og mudrede veje, og mange camps er nødt til helt at lukke ned. Vil du være sikker på, at se Den Store Vandring i Masai Mara reservatet, hvor millioner af dyr er samlet på ét sted, skal du rejse mellem juli og oktober.

Hvad du skal opleve:

Den Store Vandring (The Great Migration) tiltrækker rigtig mange turister, men det er også dét værd, for her på græssletten samles millioner af gnuer og to hundredtusinder zebraer og antiloper for at finde frisk græs, før de krydser Mara River for at finde frisk føde på den anden side af floden. Det er et syn uden lige, og der er mulighed for både at se sultne løver og krokodiller på lur efter fersk kød. Desuden vil det også være muligt at spotte andre kattedyr, såsom leoparder og geparder, og selvfølgelig giraffer, elefanter og flodheste.

I Kenya kan du også besøge Samburu Park, som er kendt for sit store antal elefanter, Meru Park eller Lake Nakuru National Park, som er et mylder af flamingoer og næsehorn. Tag også gerne til Tsavo, som er et område, der er så stort, at det er delt i to – øst og vest. Tsavo ligger endvidere tæt på det Indiske Ocean, så kombiner din safaritur med et besøg hertil og oplev det skønne hav.

Hvad du skal pakke:

På safari er det vigtigt at klæde sig i det korrekte outfit, da du ikke har lyst til at dit tøj skriger ”spis mig”… Så vær opmærksom på ikke at bære helt hvidt eller skarpe, skrigende farver. Heller ikke blåt og sort er godt, da de eftersigende tiltrækker tsetsefluer. Camouflage er heller ikke smart, da det associeres med militæret. Klæd dig derimod gerne i behageligt, blødt bomuldstøj i grønne- og khakifarver, gerne med lange bukser og langærmede trøjer, som beskytter dig mod torne og insektbid og husk et par solide sko eller støvler, solbriller og en kasket, der kan beskytte mod solens stråler.

Hvad du ellers skal huske at pakke:

HUSK nu en kikkert og dit kamera, så du ikke går glip af noget, hverken i øjeblikket, men heller ikke, når du er hjemme igen og kan kigge på dine minder for livet.

Vil du læse mere om Kenya kan du gøre det her.