Ønsker du sol, sommer og surfer-muligheder i Europa, så er det sydlige Portugal omkring Algarvekysten det perfekte valg. Algarvekysten er kendt for deres vidunderlige sandstrande og milde klima med solskinsgaranti og mindst 25 grader – og ej heller for varmt.

Algarvekysten ligger i den sydlige Portugal, men ønsker du større bølger på din surf-ferie er det anbefalelsesværdigt at bosætte dig omkring Sagres, som ligger i hjørnet af Portugal, således du har mulighed for både at ramme de sydvendte og vestvendte strande, hvor sidstnævne er dem med de store bølgerne direkte fra det enorme Atlanterhav.

Goodfeeling – en kæmpe anbefaling 

Jeg er selv aktiv surfer, og har været i Portugal på surfferie to gange. Den anden gang jeg var dernede opdagede jeg et vidunderligt sted, hvis man kan lide “laid-back-surfer-attidude” hyggelig atmosfære, og åbne, flinke, surferglade mennesker. Stedet hedder “The Good Felling Guest House” og et et hostel, som ligger central i forhold til de forskellige surfsteder. Det ligger ikke ned én specifik strand, så man har mulighed for at prøve de forskellige områder, hvilket er smart, da bølgerne kan være gode den ene dag det ene sted, og dårlige den næste dag og gode et andet sted.

The Good Feeling tilbyder transport hver dag til de forskellige strande, samt surftimer, udlejning af brædder og våddragt. Desuden tilbyder de også en stand up paddle tour, som jeg også kan anbefale. Det er en tur, hvor man står på et stort surfbræt med en paddel, og kommer rundt i forskellige grotter på den sydvendte kyst. Virkelig en behagelig og sjov tur – samt mulighed for at springe fra klipper.

Kort sagt at Good Feeling et fantastisk sted med flinke mennesker, og jeg var kun træt af, at jeg ikke opdagede stedet første gang jeg var dernede, hvilket er grunden til at jeg anbefaler det her.

Ericeira – surfing og byture 

Da jeg var på surf-ferie i Portugal første gang, fandt vi hurtigt ud af, at ét af de lækreste steder lå nord for Lissabon og hed Ericeira. Byen er super hyggelig med små vævre gader og klassisk sydeuropæisk stemning. Om natten forvandles byen til et party-mekka, hvor der særligt er to fede steder at gå i byen, og hvor folk kommer hele vejen nede fra hovedstaden Lissabon for at feste til den lyse morgen. Overnatning på Ericeira Hostel kan anbefales.

Der ligger rigtig mange forskellige strande, både med klippebund og sandbund, i området, så der er noget for ethvert niveau. Vi tog oftest på de sandstrande, som hedder Lissandro Beach eller Sao Julia, men ønsker man at prøve “suicide surfing” som de kalder det, kan man prøve krafter med “the reef” som er med klippebund, der giver bølgerne et fantastisk “curl” eller kurve, som vi hellere må kalde det.

Så er du til sjove byture med surfere og andre backpackers om natten og fede surferstrande om dagen, så tag til Ericeira og oplev surferlivet.

Surfing i de sydlige strande i Portugal, hvor bølgerne er mindre.

Surfing Emil Børsting Sørensen

 

Sandstrande i den sydlige Portugal:

Sandstrande i Algarve Jonas Lambæk Sørensen

 

Bytur i Ericeira:

Ericeira byliv Emil Børsting Sørensen Jonas Lambæk Sørensen Suzanne Grinde

En rigtig surfferie kræver også et par lækre shorts og t-shirts. På Unisport.dk finder du det nok største udvalg af shorts og fodboldtrøjer, og de har ofte nogle gode tilbud ind i mellem. Stor anbefaling herfra.