At tage på en backpacker rejse kan være en oplevelse, som man aldrig nogensinde glemmer. Følelsen af at leve på landevejen og vandre gennem fremmede lande er helt unik. Kryds landegrænser til fods, oplev naturskønne syn, der føles helt anderledes fordi man ikke sidder i en bil og mærk hvordan du virkelig finder dig selv, mens du vandrer afsted.

Der er mange der har forsøgt sig som backpackere, men desværre er de ofte ikke ordentligt forberedte, og så er det altså, at turen nemt kan gå i vasken. Derfor har vi samlet en lille liste over ting, som du bør have styr på, før du giver dig afsted på din lange vandring ud i det ukendte.

 

Hav penge nok på lommen

Der er en del, som man skal betale før man overhovedet kommer afsted. Flybilletter, vaccinationer og medicin, specielle oplevelser på turen og forsikringer. Disse er de udgifter, som man simpelthen ikke kan undgå, og når de er betalt er det værste overstået. Men man skal stadig være klar til at punge ud, for det kommer altid lige noget nyt, man skal prøve eller opleve. Når man vandrer afsted og kommer forbi en speciel seværdighed, så vil det da være træls at skulle gå forbi, fordi man ikke har penge nok med.

 

Tøm din rygsæk på gulvet

Når du ser film, har du sikkert set folk der spreder alt det de skal have med ud på gulvet. Det er ikke bare for at være interessant, for det kan virkelig hjælpe. Man føler måske man har pakket alt det, man har brug for, men der er altid et eller andet man har glemt.

Eller også er der ting, som du har pakket for meget af. Tag ikke noget med, som du ikke forbrug for. Lad de ekstra trøjer og bukser ligge, og medbring i stedet en hårtrimmer, som du eksempelvis kan købe her. Tøj kan nemlig købes billigt på rejsedestinationen, hvis der skulle opstå en tøjkrise.

 

Elektronikken skal have strøm

Du kan næppe undvære din mobiltelefon eller kamera. Det er en smagssag, men alle har noget elektronik, som de ikke kan leve uden. Desværre passer vores stik bare altid i kontakterne i udlandet. Så sørg for at medbringe en adapter, der kan tilpasses. Hvis du ved hvilke lande du skal igennem, så sørg i det mindste for at du kan få strøm der.

 

Håndsprit

Det er ikke alle lande, der går så meget op i hygiejnen som i Danmark. Så du vil gøre dig selv en meget stor tjeneste, hvis du medbringer håndsprit. Benyt det hver gang du har været på toilettet eller vigtigere endnu, når du har rørt ved mønter, da de er den værste smittebærer man kan forstille sig.