Alanya

  • Destination:
  • Varighed: 4 days
  • Priser fra: 499DKK

Generelt om Alanya Mange siger, at Alanya er den bedste feriedestination i Tyrkiet, og det kan muligvis være korrekt! Stedet er kendt for at være et perfekt rejsemål på grund af de alsidige aktiviteter og den natur, det tilbyder turisterne. Området har naturlig skønhed, er rig på historie, har moderne faciliteter til masser af eventyr, kort sagt: alt […]

Generelt om Alanya

alanya strand

Mange siger, at Alanya er den bedste feriedestination i Tyrkiet, og det kan muligvis være korrekt! Stedet er kendt for at være et perfekt rejsemål på grund af de alsidige aktiviteter og den natur, det tilbyder turisterne. Området har naturlig skønhed, er rig på historie, har moderne faciliteter til masser af eventyr, kort sagt: alt hvad hjertet begærer! Når man ankommer til Alanya, kan man mærke en helt speciel charmerende atmosfære med en dyb og romantisk summende steming rundt på strandene og i gaderne. Det tyrkiske folk er yderst imødekommende, hvilket har gjort, at Alanya er et af de mest besøgte steder i Tyrkiet.

Alanya vil vise sig at være et ideelt valg for sommeren, uanset om det er til familien eller en gruppe festglade unge. Man bliver hilst velkommen af middelhavets landskaber, det tyrkisblå hav, de storslåede tyrkiske traditioner og historisk rigdom. Hvad venter du på?

Hvad tilbyder Alanya

Aktiviteter i Alanya

alanya dykker

Mange tager til Alanya for at bade i det varme lyseblå hav. Strandene er fantastiske og godt varierede.

Tag til Belediye Plaji hvis man ønsker at spare penge – god sandbund med gratis liggestole og parasoller byder tusindevis af rejsende og deres børn velkommen hvert eneste år.Den måske mest popluære strand i Alanya er Kleopatra. Her er alt fra lækre cafeer med kaffe, is og sodavand til barer med de bedste Long Island Ice teas! Lej en stol og nyd solen og varm kroppen op mens havets brise forsigtigt køler den.

Vandet er ikke dybt, og man skal rigtig langt ud for at dykke.

Et sted, som er så intenst som Alanya, bugner i alle slags aktiviteter. Du kan leje en cykel og suse rundt i landskabet. Til de mere modige vil en eventyrlig tur til Taurus bjergene blive et syn man aldrig vil glemme – Latamba anbefaler at pakke madkurven og tage et telt med og få oplevelsen af en åben himmel, man ikke kan finde andre steder!

Du kan finde et væld af mystisk skønhed under havvandet og i hulerne i Alanya. Oplev den sande glæde ved dyk

ning i havet. Dem uden

alanya dykkning

dykkercertifikat kan tage den med ro – snup snorklen og dykkerbrillerne og oplev en mindst ligeså fascinerende verden blot et par meter under havets overflade.

Seværdigheder i Alanya

En af de mest fantastiske oplevelser i Alanya er Manavgat søen! Den konstante tilførsel af vand fra undersøiske kilder holder søen ren og drikkeklar! Manavgat ligger næsten 3 timers kørsel fra Alanya i Yeşil bölmek, som betyder Den Grønne Kløft.
Her har man mulighed for at bade og svømme alt det man vil, og når man bliver tørstig… så drikker man bare af vandet!

Hvis man vil dykke helt ned i kulturen, anbefaler Latamba, at man besøger Tophane kvarteret i Alanya. Man får følelsen af, at man går mange år tilbage i tiden, når man ser synet af de gamle huse i ægte osmannisk stil. alanya udsigt Ellers vil Alanyas helt eget arkæologiske museum slukke tørsten for kulturelskerne. Museet har en yderst flot kollektion af gamle antropologiske

Shopping i Alanyakulturskatte.

Alanya er virkelig et shopper-paradis. Man bliver forbløffet over de mange forskellige forretninger og butikker langs gaderne. Hvis man er god til at ”prutte om prisen” kan man være sikker på en god handel. B

liv ikke overrasket, hvis man bliver tilbudt gratis drikkevarer i butikkerne. Tyrkerne er yderst gæstfrie.

Nattelivet i Alanya
Alanyas natteliv er perfekt. Nogle steder er den larmende og andre steder stille. Cafeerne, barerne og diskoteker giver en mulighed for at komme tæt på Alanyas lokale befolkning.

alanya city

 

Alanya tilbyder natteliv for enhver smag. Om man er til pop, techno, disco eller rock er chancerne gode for, at man finder noget der passer efter behag.

Fly – Når man flyver til Alanya lander man i Antalya Lufthavn.

Transport

Man har altid muligheden for at leje en taxa eller tage en bus/minibus, hvor turen er omkring 125 km.

Bil – Kør selv mulighed

Bus – Ukendt.

Faktaboks

Sprog – Tyrkisk

Valuta – Tyrkisk lira

 

alanya natur