Basel

  • Destination:
  • Varighed: 10 days
  • Priser fra: 3,100DKK

Basel er uden tvivl et af Europas kunst- og museumsmekkaer – byen hersker over forskellige kulturelle oplevelser og ikke mindst en vidunderlig natur.

Generelt om Basel

Basel smuk sø

Basel har et smukt middelalderligt centrum, og går man en tur i de små romantiske gader, vil man opleve et gadebillede, der er præget af fascinerende arkitektoniske bygninger og design.

 

Byen er lokaliseret i Dreiländerecke, som er en vej til Schweizer bjergene og nærliggende byer som Zürich and Lucerne.

Latamba anbefaler en tur til Basel, hvis man ønsker at opleve arkitektur og historie, kunst og kultur, samt shopping og fantastiske naturoplevelser.

Hvad venter I på?

Basel natteliv

 

Hvad tilbyder Basel

Shopping og restaurant besøg

Basel er ikke kun kunst og arkitektur. Byen byder på forskellige former for ekstremsport og mange andre aktiviteter – shopping og restaurantbesøg er et must, da der findes rigtig mange gader fyldt med butikker og udsøgte gastronomiske restauranter.

 

Gamle bydel i Basel

Tag ud og oplev katedralen Münster, som blev bygget mellem 1019-1500 i en romersk og gotisk stil – katedralen er åben for alle besøgende og kan varmt anbefales, hvis man kan lide at blive fascineret af historie og arkitektur.

 

Tag på Marktplatz og oplev et madmarked fyldt med kulør og farver. Her findes alt fra friske frugter og grøntsager til brød og kød – har man sin kæreste med, har man et stort udvalg af blomster at vælge imellem.

Museer i Basel

En tur til Kunstmuseum Basel ved St. Alban-Graben 16 er et must, når man opholder sig i Basel. Museet har en udsøgt kollektion af kunstnere fra 19. – 20. tallet. Oplev bl.a. Picasso, Hans Baldung Grien, Hans Holbein og mange andre middelalder- og renæssancekunstnere.

 

Transport:

Fly – Man lander enten i The Euroairport Basel-Mulhouse-Freiburg, hvorfra man kan leje en bil eller tage bussen no. 50 lige udenfor ankomstområdet ved togstationen eller i Zürich, hvorfra man også kan finde transport.

Har man en hotelreservation, kan det være nok til at få gratis transport med bussen ind til byen.

Bus – Tilgængelig med diverse busselskaber

Bil  – Tilgængelig biltur fra Danmark.
Tryk på link – tryk ”Få rutevejledning” – skriv i felt A, Danmark og i felt B Basel – tryk ”Hent rutevejledning

 

Faktaboks:

Sprog – Tysk, Fransk

Valuta – Schweizerfranc (CHF)