Dresden

Dresden er byen i Tyskland, som blev jævnet med bomber og ild under 2. verdenskrig.
I dag er den genopstået fra asken og stråler stolt med sin historie og kultur.

Generelt om Dresdendresden arkitektur

Tyskland har sat fuld fokus på at komme fordommene til livs efter 2. verdenskrig, og Dresden er under den fulde inflydelse af dette – Overalt bygges der museer, seværdigheder, butikker og andre turistattraktioner for at lokke mennesker fra hele verden, og man kan kun sige at det har lykkes!

Dresden er med på UNESCOs kulturarvliste på grund af sine fantastiske kulturelle seværdigheder, så som det gamle bygningsværk operahuset Semperoperaen, der blev bygget tilbage i 1841.

Man kan kun konstatere, at Dresden er kommet for at blive!

Hvad tilbyder Dresden

Dresdens kulturarv til verden

Frauenkirche er blevet fuldstændig genopbygget efter 2. verdenskrigs bombninger og i dag står den smukt svejende i solens stråler. Frauenkirche er en smuk bygning lavet med forkullede rester af sten fra den gamle den af kirken.
Tyskerne anser kirken som et stort symbol for genopbygningen af Dresden efter 2. Verdenskrig. Om vinteren er julegudstjenesterne i kirken fænomenale. Med fuldt orkester, kor, bas og tenor kan kirkens musikalske toner ikke undgå at virke helbredende på enhver sjæl.

Rejsemålet.dk anbefaler en tur ud til Semper Opera House. Dette pragtfulde operahus fra renæssancen blev restaureret til sin fordums glans efter at være blevet ødelagt af de allieredes bombeangreb i 1945. Huset viser opera-, ballet- og jazzforestillinger. Det er klart et besøg værd, også hvis det kun er for at f

Dresden kultur

orgude sig over det smukke ydre eller det rigt udsmykkede interiør.

Cafeer og restauranter i Dresden

Dresden har alle de sædvanlige kulinariske tilbud som en større by såvel som en bred vifte af top-klasse restauranter. Inner Neustadt området har masser af restauranter, der serverer retter fra den nærliggende region af Bohemia, mens den alternative restaurantscene i Outer Neustadt tilbyder kulinariske delikatesser fra hele kloden. Rejsemålet.dk anbefaler, at man snupper lokalt brygget øl og nyder den i en af de mange ølforretninger langs Elben, mens vine fra omkringliggende vinmarker smager bedst i en af de romantiske restauranter på flodskråningen.

Natteliv i Dresden

Ligegyldigt hvad du fortrækker, så har Dresden det, fra smarte cocktailbarer til traditionelle tysk pubber, som tilbyder noget af det bedste øl i verden – fra fremragende vinforretninger i historiske omgivelser og traditionelle irske pubber samt romantiske steder på skråningerne af Elben til alternative udskænkningssteder i skøre Neustadt.

 

Dresden har opbygget et ry som en af de bedste partybyer i Tyskland med et hav af forskellige klubber, som spiller alle former for musik lige fra salsa og R & B til techno og house. Natteglade mennesker vil simpelthen ikke forlade denne by skuffet!

 

Shopping i Dresden

Som en shoppingdestination er Dresden et godt valg med indkøbsmuligheder ligeså rigt varieret som byen selv. Rejsemålet.dk anbefaler, at man tager ud til Prager Strasse der løber mod øst til Ferdinandshof og nordpå ind i Seestrasse. Her finder man stormagasinerne og de internationale modekæder. Denne kosmopolitiske boulevard er berømt for sin arkitektur, springvand og farverige haver.

Det vigtigste og måske største indkøbscenter er Altmarktgalerie, der med sine 100 butikker, caféer og restauranter på fire etager er en af Dresdens bedste.

 

Transport

Fly – Man flyver til Dresden-Klotzsche Airport, som ligger i den nordlige del af byen, hvorfra man kan tage busser og tog mod centrum.

Bil – Kør selv mulighed

Bus – Tilgængelig

 

Faktaboks

Sprog – Tysk

Valuta – Euro