Graaf-reinet

  • Destination:
  • Varighed: 14 days
  • Priser fra: 11,700DKK

Graaff-reinet er Sydafrikas fjerde ældste by, men dog den by som har fået mest historie bevaret, og det ses tydeligt på de hollandskprægede huse og bygninger.
Byen er omgivet af Camdeboo National Park, der med sine skønne naturområder og rige dyreliv er byens største turistattraktion.

Generelt om Graaff-reinetgraaff by

Graff-reinet er smuk og mystisk – dets rigtige navn er ”Great Karoo,” som betyder Place of Thirst. Navnet kommer af varmen og de smukke golde bjerge, der er så høje, at det ser ud som om, de rører skyerne. Når natten falder på, vil man straks opdage, at himlen er tættere på jorden; klare stjerner og endda galakser kan spottes med det blotte øje. 

Rejsemålet.dk anbefaler en tur til Graff-reinet til dem, som elsker historie og kultur præget med mystik og fascinerende naturscenarier.

Hvad venter I på?

Hvad tilbyder Graaff-reinet? 

graff reinet dyrliv

Camdeboo National Park ved Graaff-reinet:

En af de bedste oplevelser i nærheden af Graff-reinet er Camdeboo National Park. Her kan man komme ud og opleve ægte afrikansk dyreliv. Se de vilde antiloper løbe i tusindvis over stepperne eller oplev zebraerne gå og græsse for foden af de høje bjerge. Er man fugleinteresseret, så har Camdeboo National Park et attraktivt fugleliv, som mange kommer for at opleve.

Tag til Nqweba Dam og bliv kølet af fra den bagende sol blandt de mange vandaktiviteter. Lej en båd eller kano, snup en fiskestang og fang aftensmaden eller sæt dine evner på prøve med windsurfing. Her er også et varieret fugleliv, og stedet rummer også dyr som bøfler og gnuer der kommer for at drikke af vandet.

For dem som elsker at vandre, er der et hav af muligheder for at tage nogle af de forskellige trails. En af de korte populære trails er The Crag Lizard Trail (45 min), der starter ved Valley parkeringsplads.

The Eerstefontein Day Walk starter og ender ved Spandaukop Gate. Ruten har tre forskellige veje; 5 km, 11 km og 14 km med fantastiske naturscenarier og dyr at spotte.

Transport:

Fly – Den største lufthavn i nærheden er Port Elizabeth Airport og der er en køretur på 220 km til Graaff-reinet.
Den anden største er Cape Town International Airport og der er en køretur på 600 km til Graaff-reinet.

Bil – Fra Port Elizabeth tag R75 og kør 260 km forbi Uitenhage, Wolvefontein og Jansenville.
Fra George tag N9 og kør 340 km forbi Uniondale, Willowmore og Aberdeen.
Fra Beafort West tag R61 til Aberdeen og drej til venstre på N9. I alt omkring 210 km.

Bus – Ukendt.

Faktaboks:

Sprog – Afrikaans, Engelsk
Valuta – Sydafrikanske Rand