Irkutsk

  • Destination:
  • Arrives: 01/01/2014
  • Priser fra: 4,999DKK

Irkutsk bliver af nogle mennesker kaldt for Sibiriens Paris og af andre Det Vilde Østen.

Når man sætter sine fødder i Irkutsk, vil man for alvor mærke, at man er langt væk hjemmefra – blandingen af hårde russiske ansigter og skæve kinesiske øjne, er det første man bliver mødt af, men vis endelig mod for Irkutsk og dens nærliggende område kan blive dit livs største eventyr!

Generelt om Irkutsk 04410

Et sandt eventyr er det – med omkring 600.000 indbyggere byder Irkutsk på alt fra fattigdom til gamle historiske fortællinger om rejsende, som blev mødt af eventyrlige udfordringer i form at den smukke natur og Bajkals evige horisont.
Søen Bajkal er verdens dybeste og vil kunne forsørge menneskeheden med sit rene drikkeklare vand i 40 år – det er svært at begribe hvor stor søen egentlig er, for når man står ansigt til ansigt med giganten så ligner det blot en af verdens mange have.

Rejsemålet.dk anbefaler, en tur til Irkutsk og Bajkal for dem som elsker udfordringer, en storslået natur og aktiv ferie. Irkutsk vil overraske igen og igen med sin fremmedhed og charme.
Hvad venter I på?

Hvad tilbyder Irkutsk

6388_124476524230_601619230_2273581_4946861_n

Byen Irkutsk

Når man ankommer til Irkutsk, vil man opleve en barriere i form af sprogkunskaber, derfor anbefaler Rejsemålet.dk på det kraftigste, at man erhverver sig ordbogen Dansk – Russisk, Russisk – Dansk.
Irkutsk har sin charme med dens kaotiske livsstil; biler og andre køretøjer kører overhoved ikke efter vestlige regler – lyskryds og signaler bliver ignoreret med et smil, så husk at se efter en ekstra gang når man krydser en vej.

Når man er i byen, er det et must at smutte forbi statuen af Alexander den Tredje eller tage på Friluftsmuseet, hvor man får muligheden for at få mere viden om byen og dens historie. Her vil man lære om Irkutsk karekteristiske arkitektur, som tydeligt kan ses i gadebilledet. Gamle charmerende træhuse, ikke a la skandinavien men noget helt andet!

Irkutsk har naturligvis restauranter og butikker, som varmt kan anbefales at handle i, da man sparer rigtig mange penge.

Bajkal søen

Med sin grønne og rå natur byder Bajkal velkommen til enhver rejsende! Rejsemålet.dk anbefaler at man tager på trekking og at man udforsker søens områder. Det kan ske på egen hånd, men også sammen med nogle af de forskellige arrangører – de kan findes ved Litvianka, som er en lille by, der ligger lige ved Bajkals side.

For den ultimative oplevelse, kan det anbefales at medbringe telt og på den måde udforske Bajkal. Husk et par gode vandrestøvler!

 

Transport 

Fly – Vælger man at flyve til Irkutsk, lander man i Irkutsk Airport hvor man for få Rubels kan tage en bus eller taxa ind til byens centrum. Køreturen er omkring 30 min.

Tog – Utrolig mange mennesker vælger, at rejse med den Transsibiriske Jernbane. Denne er verdenskendt og kan kun anbefales, hvis man ønsker en oplevelse for livet – Her oplever man storbyerne Moskva og Beijing, det vilde og smukke Sibirien, samt Mongoliets uendelige lange stepper.

Bus – Ukendt

Bil – Ukendt

Faktaboks­:

Sprog – Russisk

Valuta – Rubel