Istanbul

  • Destination:
  • Varighed: 7 days
  • Priser fra: 2,900DKK

Som et tabt og glemt kongerige venter Istanbul på at blive opdaget igen.

Istanbul er den eneste by i verden, der strækker sig over to kontinenter,Europa og Asien.

Byen bærer præg af mystik, intriger og glamour, som for længst har forladt de fleste andre byer i verden. Udover alle museerne, slottene, de store moskéer og basarer kan man også finde en uventet naturlig skønhed. Oplev Bosporus kyst ved solnedgang når solstrålerne afspejler lys i vinduerne på den modsatte bred, og du vil forstå, hvad der tiltrækker folk til denne herlige by.

Hvad tilbyder Istanbul?Istandbul moske

Seværdigheder i Istanbul

Tag ud og oplev de fantastiske moskér og smukke paladser. Topkapi paladset vil være et syn, man sent vil glemme. Paladset stammer tilbage fra 1400-tallet og var hjem for de ottomanske sultaner og deres mange koner. Når man tager til Topkapi paladset anbefaler Rejsemålet.dk at besøge skattekammeret med guld og sølv!

Den Blå Moské tager vejret fra alle de tusindvis af besøgende, og det er med god grund!
Indvendigt er den fyldt med betagende blå kakler og når natten falder på, lyser alle projektørerne og får moskéen til at stråle guddommeligt.
Leder man efter det perfekte panoramafoto, skal man tage til Galata tårnet. Det gamle tårn fra 1300-tallet blev bygget som forsvarstårn, og i dag bliver det brugt som turistattraktion – tag op og besøg natklubben eller restauranten og tag fantastiske fotos af udsigten!

Natteliv i Istanbul

Efter at have nydt en omfattende rundtur i byens enestående skønhed og set de kulturelle rigdomme vil Istanbul’s natteliv tilbyde tusindvis af muligheder.

Istanbul er et fantastisk sted at tage ud og more sig til langt ud på natten!
Beyoglu har været stedet, man tager til for at drikke, danse, se teate

r, og andre ikke-muslimske tidsfordriv i Istanbul i århundreder. Området er fyldt med diskoteker, barer og jazzsteder.

Rejsemålet.dk anbefaler følgende steder:

istanbul om natten

Cantina ved Mesrutiyet Caddesi 129.  Cantina er fuldstændig klædt i hvidt; en bar med en lang hvid disk hvorfra omkring flere hundreder drinks bliver langet over disken i løbet af aftenen og natten. Fra klokken 23.00 skifter musikken tit til høj house.

Neu Pera ved Mesrutiyet Cadessi 145-147.
Dette er stedet for de lækreste og hotteste. Man skal virkelig gøre sig umage, hvis man satser på at komme ind!

Shopping i Istanbul

Istanbul byder dig velkommen til en behagelig verden indenfor shopping med fantastiske shoppingcentre, moderne gader og til butikker med specielle varemærker, som kun kan findes i Istanbul.  Alt kan findes, enten i en charmerende butik i et lille hjørne af en passage eller i de mange butikker, som udbyder verdenskendte varemærker; vi er helt sikre på, at du finder et produkt, som direkte appellerer til dig.

Rejsemålet.dk anbefaler følgende shopping distrikter:

Baghdad Avenue blev i gamle dage brugt som en vej ud af byen for den osmanniske hær, men i dag tilbyder den storslåede gade shopping for alle. H

istanbul byliv

er kan man finde de fleste varemærker. Alt fra det mindre Zara til giganten Louis Vuitton.

Nisantasi boulevard er ligesom 902010s Beverly Hills. Boulevarden minder om de populære byer som Paris og Wien med sine storslåede historiske bygninger, luksuriøse butikker og caféer. Der kan du se de mest luksuriøse biler og de mest elegante mennesker i Istanbul.

Ønsker man at dykke mere ned i kulturen, er det et must at opleve Grand Bazaar!

Grand Bazaar er et sted, der holder utrolig mange specielle professioner i live med deres unikke kultur. Det er verdens ældste og største basar, hvor de mest variable produkter er udstillet. Basaren omfatter mere end tre tusinde butikker, og en tur hertil kan varmt anbefales!

 

Transport

Fly – Man flyver højst sandyneligt til Atatürk International Airport, som er Istanbuls største lufthavn. Lufthavnen ligger 15 km fra byen og busser, minibusser og taxi afgår til billige penge.

Bil – Kør selv mulighed

Bus – Ej tilgængelig

 

Faktaboks

Sprog – Tyrkisk

Valuta – Tyrkisk lira

 

Læs mere om Istanbul her