Keszthely

  • Destination:
  • Varighed: 10 days
  • Priser fra: 2,599DKK

Keszthely er Balaton-søens største by og er fyldt med kultur og historie.
Byen stammer tilbage fra den tidlige middelalder, og man kan risikere at blive fortryllet af de mange mindesmærker, charmerende gader, seværdigheder og museer, hvilket måske kan resultere i, at man aldrig ønsker at tage hjem igen!

Keszthely ligger tæt på Balaton-søen og det er grunden til, at mange vælger at rejse hertil – by og badeferie i et!

Om sommeren er der rig mulighed for at opleve koncerter og andre underholdningsformer i barokpaladset eller i dets slotshave – så hvis man ønsker badeferie og kultur, er Keszthely stedet, hvor man tager hen!

Hvad tilbyder Keszthely?Keszthely ferie

Keszthely har kultur og historie fra middelalderen

I en stor park nord for centrum ligger et af Europas smukkeste barokslotte, Festetics, der med sin gigantiske park troner smukt og stolt over byen med de smukke barokhuse, som var bopæl for Festetics familien i over to århundrede.

Den ensartede Neo-barok facade, bygget i lighed med franske slotte, er forstærket arkitektonisk af tårnet i den centrale fløj. Haven på bagsiden er designet af den engelske havearkitekt EH Miller- en væg med en gateway adskiller slottet fra byen, fordi de rige ønskede at sende klart signal til bønderne om hvem der var magtfuld.

Tager man til Keszthely, skal man absolut sænke sine ømme fødder og krop i varmt og behageligt vand. For omkring 8 km fra Keszthely ligger nabobyen Héviz, som har verdens største termalsø, der med helbredende effekt varierer med vandtemperaturer alt afhængig af årstiden fra 28 til 36 grader. Året rundt kan man opleve mennesker tage hertil af forskellige årsager, alt fra ønsker om helbredelse af sygdomme til ferie og luksus.

Transport

Fly – enten til Balaton Lufthavn eller til Budapest Lufthavn, hvorfra man kan tage minubus eller taxa rimelig billigt til Keszthely.

Bil – Kør selv mulighed.Keszthely badeferie
Bus – tilgængelig

Faktaboks:

Sprog – Ungarsk

Valuta – Forint