Prag

  • Destination:
  • Priser fra: 499DKK

Ved floden Moldau ligger skønheden Prag – bygget på klippefremspringet står byen som en af Europas smukkeste hovedstæder. Prag er kendt som den gyldne by på grund af sine flotte slotte, kirker og charmerende gader på bakkede skråninger.

Find hotel og fly til Prag

Prag er et offer for forskellige epoker så som gotikken og renæssancen, hvilket tydeligvis har sat sine spor i byens historie og arkitektur.
Alt er i gåafstand, og priserne er turistvenlige, så derfor anbefaler Vi anbefaler på det kraftigste at tage en nostalgisk tur igennem de brolagte gader og opleve en by fyldt med historie, ølstuer, vinbarer, romantisk arkitektur og travle shoppinggader – Prag skal ikke bare ses, men opleves!

Hvad tilbyder Prag

Seværdigheder i Pragprag bro

Tag et smut forbi Pragborgen, som er verdens største middelalderslot og oplev uhygge og gys, når man træder indenfor dets store mure. Slottet er et gammelt romersk palads, der har sin beliggenhed højt oppe på et bjerg og kan ses tydeligt nede fra byen.

Afsæt dog god tid til besøget, da slottet har uendelig mange afdelinger og haver.

Prags måske største attraktion er Karlsbroen, som får besøg hvert år af mange tusinde turister. Broen blev bygget tilbage i Karl 7s tid, og i dag står den og stråler smukt som Prags evige perle.  Ligesom resten af Prag er broen bygget i ægte gotisk stil.

Tag en tur op i de gamle brotårne og nyd en fantastisk udsigt over floden.

Staré Mesto er den gamle midderalderlige bydel med uendelige mange passager og skjulte gader. Oplev ægte gotiske kældre som i dag er blevet restaureret til gallerier, caféer og museer.

Shopping i Prag

Prag byder på shopping for enhver slags. Udover at Prag kan friste enhver shopper, så er prisniveauet rigtig lavt og alt er i princippet billigere end i Danmark.

Prag har selvfølgelig de helt store mærker, men de fleste tursiter tager til Zizkov, hvor der findes uendelig mange second-hand butikker og forskellige markeder.
Rundt omkring i byen ser man små charmerende træboder fyldte med regalier, tøj og andre ”samler” objekter.

Tag til Havels Marked, som ligger ved en gade, der løber op ad Melantrichova eller gør et kup ved Karlsbroen, hvor endnu flere træboder kan opleves – Latamba anbefaler, at man får tegnet karikatur hos en af de mange kunstnere på broen. Husk at prutte om prisen!

En tur til det Gule Marked, som i virkeligheden hedder Prazska Trznice, er et must, når man er shopper i Prag. Her kan alt købes, lige fra lækre friske frugter til diverse modetøj.
Man kan finde de største mærker som Gucci, D&G og Ralph Lauren til rigtig billige penge! – vi bliver dog nødt til at skuffe de fleste med, at det desværre er kopivarer… mange folk vælger alligevel at gøre et rigtig godt kup her!

Markedet ligger i distriktet Holesovice – man kan tage metro med den røde linie C til stationen Vltavska, og derfra tager det max 10 min til fods.

Nattelivet i Prag

Prag har måske det vildeste natteliv i Europa. Vinstuer, barer, diskoteker og stripklubber er overalt, og når natten falder på, og månen står højt på himlen, skulle man tro at bylivet ville dæmpe sig – dette er dog ikke tilfældet!

Prag vågner også om natten, og hvilken fest det er!

Vi anbefaler følgende steder

Roxy ved Dlouhá 33 – Diskoteket er fyldt op næsten hver eneste dag, og for dem, som kan lide at stå lidt i baggrunden, giver balkonerne gode muligheder for at kigge på.
Ellers kan man nyde ruset af funk, salsa, acid jazz og andre former for musik.

Duplex ved Václavské nám 21 – Dette er Prags mest eksklusive diskotek/klub.
Nyd en kold øl på terrassen med en udsigt over hele byen!
Det siges, at Mick Jagger har fejret sin fødselsdag herinde.

Karlovy Lázne ved Smetanovo nábřeží 198 – Diskoteket har den perfekte placering ved Karlsbroen og er en af Europas største. 5 etager fyldt med diverse musikgenre og temaer.
Må opleves!

Transport

Fly – man lander i Prague Airport Ruzyně, som ligger 17 km fra centrum. Herfra kan man finde taxi, minibusser og anden offentlig transport til centrum for billige penge.

Bil – kør selv mulighed

Bus – tilgængelig

Faktaboks:

Sprog – Tjekkisk
Valuta –Tjekkisk Koruna

Gode links

http://tjekkiet.um.dk/

http://da.wikipedia.org/wiki/Prag