Queenstown

Vi er stolt over at præsentere Queenstown som en af vores favoritdestinationer – action-byernes hovedstad er kendetegnet, og en tur hertil vil give minder for livet…

Queenstown ligger i den sydlige ende på Sydøen og bliver besøgt af mange tusinde turister året rundt. Højsæson er uden tvivl sommeren, men når det bliver koldere og vinteren indtager skovene og bjergene, opstår der fantastiske muligheder for skisportsentusiaster.

Vi anbefaler Queenstown, hvis man ønsker at sætte modet på prøve og få en fantastisk oplevelse og ikke mindst et minde for livet – desuden vil man opleve en yderst charmerende by med pubcrawls og diskoteker overalt.

De fleste turister er backpackere, som kommer forbi for at fylde rygsækken med minder og den helt store attraktion er uden tvivl A.J Hacketts elastikspring – Queenstown er stedet hvor ordet Bungy blev født, og derfor vil man kunne opleve nogle af verdens vildeste og største udspring. Naturen har for alvor sat sit præg på byen, og så snart man kommer kørende i bil eller bus, vil man få oplevelsen af kolosale bjerge og smukke floder; naturen i Queenstown har dannet grundlag for mange aktiviteter og ekstremsport som Whitewater rafting, Jet Boating, faldskærmsudspring og meget mere.

Hvad tilbyder Queenstown

Vi anbefaler uden tvivl, at man tager ud til en af verdens største og højeste bungy jumps – The Nevis Highwire Bungy er på hele 134 meter, hvor man får følelsen af rædsel og spænding, som suser igennem kroppen, men intet kan til gængæld sammenlignes med euforien, når det hele er overstået!

Eller tag op til The Leadge Bungy, som er placeret 400 meter over byen på et bjerg. Her vil man opleve et af New Zealands smukkeste udsigter af bjerge, floder og søer. Når man har samlet mod, skal man ikke træde ud, men løbe og kaste sig udover platformen og lade sig falde ned i afgrunden. Bedre spænding er svært at finde!

Queenstown har mange andre aktiviteter udover bungy jump, og man kan bestille og købe det hele, når man er dernede. Tag ud og oplev rafting, Jet boating, faldskærmsudspring, sejleture, skisport, vandring i bjergene og et uendelig antal af andre aktiviteter.

Byen har en befolkning på omkring 9000 mennesker, men tallet bliver fordoblet mange gange når turistsæsonen er igang. Gode og charmerende restauranter er nemme at finde, og diskotekerne og værtshusene er i topklasse.

Vidste du…

At New Zealand er et af de lande i verden, som producerer det bedste lammeskind? Faktisk er landet blevet et synonym med får, da produktionen af fåruld og lammeskind er blevet så stor. Man vurderer cirka, at der er et sted mellem 60-80 millioner får på New Zealand. Til sammenligning er der omkring 5 mio mennesker. Den danske producent Lammeskindet.dk henter en stor del af deres produkter her, og det er der en helt særlig årsag til. Læs årsagen her.

Transport

Fly – Land enten i Auckland International Airport eller i Christchurch International Airport. OBS – bedste valg når man skal til Queenstown er uden tvivl Christchurch.

Faktaboks

Sprog – Engelsk
Valuta – New Zealand dollars