Szentendre

  • Destination:
  • Priser fra: 699DKK

Szentendre er den typiske by, man tager til, når man gerne vil have luft fra storgiganten Budapest. Denne charmerende lille by, hvis navn betyder “St. Andrew”, er kendt for sine velbevarede huse og kirker. De fleste er bygget i Balkan-stil, da arealet oprindeligt blev tilflyttet af serbiske flygtninge. I dag er byens mest kendte indbyggere kunstnere, og små gallerier kan findes på hvert gadehjørne. Cafelivet er fantastisk, og om sommeren kan byen opleves som måske en af Europas mest charmerende destinationer.

Hvad tilbyder Szentendre

Szentendre er en kunstnerby

Szentendre er en by skabt af kunst og museer. Det er hjemsted for det ungarske friluftsmuseum, som udstiller folkearkitektur og kultur. De mest besøgte museer i byen omfatter Margit Kovács Museum (keramik), det serbiske kontorfunktionær museum og ArtMill, udstillingscenteret for moderne kunst. Der er yderligere 14 museer og kunstgallerier, som giver besøgende kendskab til den rige historiske fortid og det myldrende kunstneriske liv fra byen. Det er ikke tilfældigt, at stilheden i byen, og det, at den ligger i nærheden af den travle storby Budapest, har trukket over hundrede kunstnere hertil.

Sol og vandring i Szentendre

szentendre by gade

Byen har sin beliggenhed i skyggen af Pilis Bjerge, hvilket gør at Szentendre har mange solrige dage. Har man lyst til motion og udforskning, anbefaler vi, at man tager til Pilis bjergene, hvor man kan nå en højde på 756 meter på Dobogókô. De skovklædte bakker og Donau’s ripariske områder er beskyttet af Duna-Ipoly National Park. På grund af det behagelige vejr og det smukke landskab er et stort antal weekendhuse blevet bygget på bakkerne omkring byen.

Transport:

General transport fra Budapest:

Busser afgår i retning af Szentendre og Esztergom fra Árpád Bridge rutebilstation. Turen tager cirka 30 minutter

Man kan tage tog fra forstaderne med afgang fra Batthyány Square i Budapest (M2 rød metro linie). De tager dig til Szentendre på 40 minutter. Togene kører omkring hver 10-15 minut.

Fra Budapest i bil skal man tage motorvej nr. 11, som fører til Szentendre.

Fly – til Budapest hvorfra man kan tage tog, bil eller bus mod Szentendre.

Bil – kør selv mulighed

Bus – tilgængelig

Faktaboks:

Sprog – Ungarsk

Valuta – Forint