Valdres

  • Destination:
  • Varighed: 5 days
  • Priser fra: 999DKK

Valdres ligger i Sydnorge, og byder sine mange besøgende på alt fra skiferie til varme sommeraftener krydret med aktiv ferie og en charmerende by med små restauranter og caféer.

Om vinteren er Valdres et af Norges bedste skidestinationer, når det kommer til langrend, men man kan naturligvis også stå almindelig alpint – rigtig mange børnefamilier drager hertil, fordi alt er stille og roligt, og fordi man samtidig har mulighed for at prøve forskellige ting som kælkning, isklatring og kanekørsel.

Hele området er en kæmpe nationalpark, hvor man kan nyde ture i fjeldene enten som vandring om sommeren eller langrend om vinteren.

Latamba anbefaler Valdres til de aktive, som holder af frisk luft og ”højt til himmelen” samt rigtige børnevenlige pister.

 Hvad tilbyder Valdres

Blå piste – 5 km                  Rød piste – 2 km                Sorte piste – 0 km

I Valdres er overnatningsmulighederne uendelige; sov i hytter, fjeldgårde, på hoteller eller campinpladser. Latamba anbefaler dog, at man lejer en hytte igennem Valdres Hytteutleie, så man kan opleve en ægte romantisk stemning om vinteren eller sommeren.

Valdres har desuden nogle rigtig gode vandrestier i områderne Vaset, Beitostølen og Jotunheimen. Tag på tur langs de smukke søer og medbring fiskestang, for her kan man fange nogen af Norges bedste laks. Er man til golf, kan man spille i Vestringsbygdas fantastiske omgivelser og nyde den fantastiske udsigt, mens man slår sine slag.

Transport

Fly – Man kan lande i Fagernes Lufthavn eller flyve til Oslo International Lufthavn. Derfra kan man leje bil eller tage bus og tog mod Valdres.

Bus – Diverse bureauer

Bil – Fra Oslo kører man med E18 og fortsætter på E16 til Fagernes – derfra kører man vest mod Bergen.

Faktaboks

Sprog – Norsk
Valuta – Norske kroner
Sværhedsgrad – Let til middel