Temperaturen stiger verden over og Danmark er ikke en undtagelse. Vi oplever varmere somre med hedebølger vi sjældent ser herhjemme. Men hvad er nødvendigt for at komme igennem de varme dage nu om dag? Vi har listet de tre vigtigste nødvendigheder for at komme igennem den danske sommer.

Solcreme

Første nødvendighed er selvfølgelig solcreme. Når varmen stiger følger UV-indekset automatisk med, og dette er noget man skal tage alvorligt. 90% af Hud-og modemærkekræft er nemlig forsaget af for lidt beskyttelse ude i solen. Det er sådan at jo flere gange du bliver forbrændt i solen igennem livet, jo større er sandsynligheden for at du får hud eller modermærkekræft. Men frygt ej, dette kan forebygges.

Skygge og solhat er en god mode at forebygge den skarpe uv-stråling på, men bare rolig ved brug af solcreme behøver du ikke helt at undgå solen. Har du aftalt at tage på stranden med familie eller venner, anbefaler vi at du jævnligt smører dig ind i creme 3-4 gange på en dag. I Danmark er en fakta 15 helt ok, hvorimod vi anbefaler at bruge en faktor 30 i udlandet.

Aftersun

Skulle skaden ske at du bliver forbrændt, er det vigtigt at gøre noget ved det hurtigst muligt. Bliver du rød og føler smerte ved sollys på kroppen, anbefaler vi at du søger skygge og begynder at smøre dig ind i enten aftersun eller endnu bedre aloe vera salve. Dette nedkøler huden og går ind og arbejder med de skader huden har fået af solen.

Vi anbefaler at du smøre dig ind flere gange dagligt og undgår solen helt i denne skadesperiode. Skulle det sker at du har planlagt en udflugt hvor du risikere at være ude i solen, så husk en stærk faktor solcreme og dæk gerne din krop med beklædning alt efter hvor skaden er sket.

Luftventilator

En nødvendighed for at komme igennem de varme sommernætter er uden tvivl en luftventilator. Danmark er ikke vandt til de varme aftener som vi har oplevet de sidste år, og derfor er det de færreste hjem, der har installeret aircondition. Derfor er en luftventilator god til at komme igennem de lange varme nætter. Der findes heldigvis mange forskellige ventilatorer og bare rolig det er ikke dem alle sammen der larmer.

Der findes nemlig en del lydløse luftventilatorer på markedet og man behøver nødvendigvis ikke at betale en formue for dem.