De fleste danskere har vænnet sig til at bruge en flysøgemaskine, når de skal finde flybilletter både til Europa og resten af verden.

Men hvis ikke du kigger dig for, så ender du faktisk stadig med at betale mere for din billet end du behøver. Det hænger sammen med, at sammenligningssiderne også gerne vil tjene penge på din billet. Det gør de ved at tage den billigste billet og lægge en lille smule oveni i prisen.

Til en billet, der koster 1.000 kroner, bliver det måske 1.050 kroner med gebyret. Det er nok til, at det kan mærkes, men uden at du bliver så forskrækket over den store prisstigning og derfor finder en anden billet.

Køb direkte hos flyselskabet for billigste pris

Alle flyselskaber tillader dig i dag at købe billetter direkte på deres hjemmesider. Du kender sikkert allerede et par af dem som fx RyanAirs, Norwegians eller EasyJets. Generelt var lavprisselskaberne de første til at lade forbrugerne handle direkte hos flyselskabet uden at have et rejsebureau eller en rejsearrangør som mellemled.

Det var med til at skære omkostningsled af og derved tillade lavprisselskaberen at sælge deres billetter billigere end det, der i branchen kaldes for ”legacy carriers” – de gamle selskaber som SAS, Lufthansa, KLM, AirFrance og British Airways.

Når du har brugt en sammenligningsside som fx Rejsepriser.dk bør du efter at have fundet den billigste billet tjekke, om prisen er lavere, hvis du køber direkte hos flyselskabet.

Der kan være mening med at bruge de forskellige sammenligningssider til at købe på, selvom flybilletten er dyrere – det gælder, hvis du også skal have et hotelophold eller leje en bil, hvor du kan spare penge på den samlede pakke ved at købe fra en enkelt udbyder i stedet for at sprede dine køb ud på forskellige sider og hos forskellige selskaber.

Afbestillingsforsikringer

Flysammenligningssiderne har gjort markedet for flybilletter meget transparent. Det betyder, at du i dag har nemt ved at finde frem til den billigste billet for en given rejse. Så nemt, at margenerne for flyselskaberne blot er faldet og faldet i løbet af den seneste tid.

For at veje op for faldet i omsætning forsøger flyselskaberne at sælge dig flere ydelser – fx hotelværelser, en bil til leje, en afbestillingsforsikring, ekstra indchecket bagage og så videre.

Lavprisselskaberne har været med til at sætte den pris du som minimum skal betale for at flyve ned til et niveau, vi aldrig før har oplevet. Med Norwegian og Wow Air kan du for få tusinde kroner komme frem og tilbage til USA. Det har vi ikke før oplevet.

Men det betyder, at selskaberne også skal tjene penge på andre ydelser for samlet at have en positiv forretning. Hav det in mente, når du er træt af at betale for at få checket din bagage ind – det hænger sammen med, at forretningen med dine billige flybilletter i sig selv ikke er overskudsgivende.

Held og lykke med at finde de billigste billetter!