Vi skal langt væk, rigtig langt væk.

Landet på den anden side af jorden. Nej, ikke Australien, men hvis du bevæger dig lidt syd for dette golde land, finder du en subtropisk perle. Et land der rummer hele spektrummet og et land som gemmer på diverse fantastiske historier, som da James Cook, for længe siden var en af de første europæere til at opdage dette fantastiske land.

Du har nok gættet det nu

Ikke, og så får de et hint her: landets national fugl hedder kiwi, hvilket også er det indbyggerne kaldes. Stadig ikke gættet hvilket land vi taler om? Ok, sidste hint, så skulle du også gerne have gættet det. Landets nationalsport er rugby og deres rugbylandshold har det notoriske navn ”The All Blacks” som bunder i deres kulsorte dragter.

Ok, så fik vi det slået fast. Der er tale om New Zealand. Det smukkeste og mest spektakulære land du kan finde.

Men hvorfor er dette land på den anden side af jordkloden så spektakulært. Det er det fordi der er noget af alt, men undtagelse af ørken. New Zealand er som sagt en ø i Oceanien, og faktisk er det to øer. En nord ø og en syd ø.

Længst oppe nord på finder du således fantastiske hvide strande med tilhørende krystalblåt hav. Når du kommer længere syd på støder du ind i Auckland, som er landets største by. Der kan du finde shopping, sightseeing osv. Som du kan rigtig mange andre steder. Byen er dog ikke så fantastisk som mange andre større metropoler. Tager du længere syd på finder du New Zealands smukkeste by, Wellington. Mellem de to byer finder du i øvrigt scenerne, hvor mange af optagelserne til filmen Ringenes Herre er skudt.

Video: Smuk film af New Zealand

Efter et stykke tid er det tid til at tage ned til Sydøen, hvor en stor del af landets vin produktion foregård. Her finder du også den smukkeste barske kystlinje du kan finde samt en gletsjer, majestætiske fjorde og   sneklædte bjergtoppe. Landet forenden af regnbuen og bestemt et land man skal se inden man går til grunde.

Info:

Det koster omkring 20.000 at komme til New Zealand og retur, hvilket dog er pengene værd. Du kan altid finansiere dig ud af det ved hjælp af forbrugslån, venner og familie eller hårdt arbejde. Såfremt du overvejer et forbrugslån, anbefaler vi xcse.dk, som er de førende eksperter på området.