Det er fredag og jeg sidder på job og planlægger en dejlig afslappende weekend med min kæreste. Da vi begge skal arbejde igen tidligt mandag morgen, er det klart at vi ikke kan tage for langt væk, da transportstiden vil tage for langt tid. Derfor har jeg besluttet mig for at turen går til Aalborg. Vi skal bo på et lækkert 4 stjernet hotel, hvor der rigtig er plads og tid til afsplapning. Turen går til Aalborg, fordi jeg synes, det er en af de danske byer, der har meget mere at byde på end man lige umiddelbart tror. For det meste forbinder folk i vores alder Aalborg med Jomfru Ane Gade, men jeg ved at det har mange andre aspekter end så. Der er blandt andet mange lækre koncertsteder og et dejligt teater. Derfor skal vi da også ind på koncertstedet Bjertaget. Derudover går turen til Aalborg fordi der i morgen, lørdag, er  grandopening af deres Zoo og da både min kæreste og jeg er store dyreelskere, kunne jeg ikke forestille mig en bedre måde at bruge vores lørdag på.

Min kæreste og jeg er begge fans af italiensk mad, men da vi jo ikke kan komme til Italien i denne weekend, har jeg undersøgt en anden måde, hvorpå vi i aften kan bringe Italien til Aalborg. Vi ankommer først på hotellet kl. 19.00, og da vi hurtigt skal videre til koncert med The Great Dictators på Bjergtaget, har vi besluttet os fra at bestille pizza fra et af Aalborgs pizzariaer. På den måde kan maden være klar når vi ankommer, og vi får en lille del af Italien ind på hotelværelset. Let, bekvemt og billigt.

The Dictators

Som jeg skrev skal vi i aften høre The Great Dictators, hvilket er mit yndlingsband lige for tiden. The Dictators er et nyt upcomming band, som jeg har fulgt helt fra starten af. De er et københavnsk folk/rock band, som optræder med selvskrevne, uhøjtidelige kærlighedssange. Bandet består af 7 mænd og er opkaldt efter Charlie Chaplins klassiske film fra 1940 med (næsten) samme navn. Det jeg godt kan lide ved The Great Dicators er deres evne til at starte en fest og køre en kompromisløsstil, hvor de spiller på instrumenter som savn, banjo, autoharpe, harmonika og mandolin på en helt ny måde. De forstår med andre ord at skabe deres egen stil.

Søndag står bare på afslapning på hotellet, hvor jeg har booket en tid til en omgang massage i hotellets spaområde. Det er altid lækkert at slutte sin weekend af med en rigtig omgang selvforkælelse og afslapning inden man skal starte på en ny hektisk uge. Jeg ved ikke hvordan jeres weekend ser ud, men jeg glæder mig ihvertfald til at turen om lidt går til Aalborg med en lille smag af Italien, kulturelle indslag, dyr og selvforkælelse. Hvis du selv overvejer at tilbringe weekenden i Aalborg, kan du se her, hvad der sker i weekenden.

Der findes generelt flere gode hoteller i Aalborg. Jeg foretrækker enten Comwell, Radisson eller Best Western. Af disse hotelkæder er der lid af hvert i Aalborg, men skal jeg vælge, så synes jeg Best Western Scheelsminde er det bedste, grundet de hyggelige omgivelser og service-mindede personale. Du kan læse mere om overnatningsmuligheder i Aalborg herunder: