Frankfurt

  • Destination:
  • Varighed: 5 days
  • Priser fra: 1,500DKK

Frankfurt kunne ligeså godt være placeret i Amerika med dens uendelige række af skyskrabere og kolossale bygninger – Heldigvis er Frankfurt ikke amerikansk, men en af vore egne europæiske storbyer og har med sin storhed bidraget til Europas økonomi.

Generelt om Frankfurt am Main 

Frankfurts magt bliver vist igennem de mange hundrede banker og den europæiske Centralbank, som slår fast, at storbygiganten kan anses som en af verdens vigtigste byer.

frankfurt by

Frankfurt er ikke kun magt og økonomi, men har en unik kultur, som drager tusindevis af mennesker hvert eneste år. Man kan bl.a. se store kunstudstillinger som Städelsches Kunstinstitution med nogle af Rembrandts, Renoirs og Rubens kunstværker!

Læs mere om Frankfurt her

Frankfurt am Main kommer af byens beliggenhed ved floden, som skærer igennem og deler den i to – I den nordlige side ligger centrum fyldt med tusindevis af butikker og restauranter for enhver slags! Om natten bliver Frankfurt til lys og glimt og en cocktail eller to kan hæve stemningen i byens glimrende og attraktive natteliv!

Frankfurt skal ikke bare ses men opleves!

 Hvad tilbyder Frankfurt am Main?

Seværdigheder og kultur i Frankfurt

Frankfurt tilbyder en række attraktioner lige fra velbevaret historisk arkitektur og storslåede steder til scenekunst og museer. Der er naturligvis også

 menneskeskabte vidundere at opleve.

frankfurt flod

 

Rejsemålet.dk anbefaler følgende seværdigheder:

Goethes hus ved Grosser Hirschgraben 23-25.
Besøg Goethes hus og det tilstødende Goethe Museum. Goethehaus er barndomshjemmet for Johann Wolfgang von Goethe, som er en af de største figurer i den vestlige litteratur. Huset blev ødelagt i 2. Verdenskrig, og siden hen er det blevet restaureret med originale ting, for at besøgende kan opleve Goethes tid mest muligt.

Städel Art Institute ved Schaumainkai 63.
Stedet er oprindeligt grundlagt af Johann Friedrich Städel som kunstmuseum og kunstskole. Städel er nu en af Europas mest omfattende kunstgallerier med malerier fra tyske, hollandske og italienske primitiver til avantgarde.

Palmengarten Und Botanischer Garten ved Siesmayerstrasse 63.
Tropiske og semitropiske drivhuse i Palmengarten Und Botanischer Garten indeholder bl.a. planter, orkideer, og palmer. Den omgivende park har en sø

frankfurt udsigt

med robåde til leje. Mellem Palmengarten og de tilstødende Grüneburgpark har de botaniske haver et sortiment af vilde prydplanter og sjældne planter. Blomster- og planteudstillinger og shows finder sted hele året.

 

Frankfurt er shopping

Gågaden i Frankfurt ligger ved Zeil, som er byens hovedgade for butikker og shopping.

Ved gaden anbefaler Rejsemålet.dk, at man stopper op ved det arkitektoniske vidunder Zeilgalleri, der med sine syv etager fyldt med butikker tilfredstiller enhver form for shopper. Er man til de store mærker som Gucci, Prada, Versace osv, skal man tage til Goethestrasse som tilbyder alt, hvad hjertet begærer i form at eksklusive varer.

Er man til hygge, og ønsker man at opleve kultur så er Schweizerstrasse ideel, hvor de små butikker med tilhørende cafeer og kunstgallerier virker mindre hektiske end storgaden Zeil.

Natteliv i Frankfurt er med stil.

Fankfurts natteliv er rent ud sagt fantastisk. Stilede cafeer, barer og diskoteker er at finde over alt – og så snart man bevæger sig ud om natten, kan man aldrig med sikkerhed vide hvor man ender!

 

Rejsemålet.dk anbefaler følgende steder:

Studio Bar ved Katharinenpforte 6. – Stedet er yderst populært i weekenderne. Derfor er det en god ide at tage tidligere afsted.

King kamehameha ved Hanaur Landstrasse 192. – Rigtig stilfuld diskotek med diverse former for musik.

Cocoon Club ved Am Rossmarkt – Diskotek/Techno Club hvor der primært bliver spillet electronisk musik.

 

Jazzkeller ved Kleine Bockenheimer Strasse 18a – Lækker jazzklub med god underholdning og service.

 

Transport:

Generalt om transport i Frankfurt

Frankfurt er meget menneskevenlig og har derfor udviklet et rigtig godt transportsystem.

Man kan bruge de samme billetter fra tog til metro, bus og sporvogn – billetterne kan købes på stationerne. Gider man ikke med offentlig transport, kan man nemt finde taxi, som findes på hvert et hjørne.

 

Fly – Når man flyver til Frankfurt am Main lander man i Frankfurt International Airport som ligger 12 km uden for byen. Busser, taxi og minibusser afgår hyppigt til billige penge.

Bil – Kør selv mulighed

Bus – Tilgængelig

 

Faktaboks:

Sprog – Tysk

Valuta – Euro