Ulaan Baator

  • Destination:
  • Varighed: 14 days
  • Priser fra: 4,000DKK

At bestille en billet til Mongoliet er at blive sat i en tidsmaskine og rejse flere århundreder tilbage i tiden. Dette er den ultimative destination for dem, som ønsker at opleve en kultur, som endnu ikke er under indflydelse eller påvirkning af resten af verden. Ulaan Baator er udgangspunktet, man rejser til for at opleve det vilde østen.

Her findes alt fra endeløse græsstepper og øde ørkener, til smukke høje bjerge og dale med bjørne og ulve!

Langt størstedelen af befolkningen er nomader, og de lever stadig af får, yakokser og heste. Mongoliet er på størrelse med Vesteuropa, men har en befolkning på knap 2.8 mio mennesker, (omkring halvdelen af Danmarks befolkning), og rummer verdens anden største ørken, Gobi, fyldt med kameler og vilde heste, og blot med disse få fakts kan man allerede fra starten konkludere, at et eventyr venter forude.

Hvad tilbyder Ulaan Bator?

Ulaan Baator står virkelig som en kontrast til nomadernes livvstil. Inde i byen kan man finde alt fra internetcafer, restauranter, butikker til små gadebørn der render rundt og spiller bold – men så snart man begiver sig udenfor byen, venter der det ene eventyr efter det andet! Man kan bo billigt for nogle få dollars om dagen eller vælge at slå telt udenfor byens rækkevide – i Mongoliet kan man næsten slå telt op hvor man vil.

Der findes et utal af små rejsearrangører, som kan hyre flerdagsture med alt, hvad hjertet begærer; heste, jeep, bussafari og meget mere.

Er man lidt mere vovet kan man selv begive sig ud og søge eventyret.

Mongoliet er yderst ideel til vandring og camping i naturen. Mange tager hertil for at prøve at leve blandt nomaderne, og det resulterer kun i fantastiske oplevelser– gæstfriheden er uforlignelig.

Historie

Horse race, nadaam festival, Mongolia

Mongolerne, som også var den berømte Djengis Khan’s folk, førte frygt og ødelæggelse til nabolandene, hvilket resulterede i, at Kina opførte den berømte Kinesiske mur! Ledsaget af deres leder, Djengis Khan, blev Mongoliet udvidet i 1100-tallet til det største rige i verdenshistorien.

Klima

Mongoliet skal for de fleste besøges fra maj-oktober, da temperaturen er på sit venligste. Udenfor denne sæson kan man opleve minusgrader ned til -50°.

Mongoliet har fastlandsklima og meget lidt nedbør. I Gobi ørkenen kan det opleves, at der slet ikke falder nedbør i løbet af et år.

Transport

Fly – Til Ulaan Baators lufthavn som ligger omkring 18 km udenfor byen.
Derfra kan man finde taxi eller minibusser til få amerikanske dollars eller togrog.

Bil – Kør selv mulighed findes, men det bør ses som en ekstrem udfordring.

Bus – ukendt

Tog – Transsibirske/Transmongolske tog fra Moskva, Beijing eller Vladivostok.

Faktaboks

Sprog: Mongolsk, Russisk, Kinesisk

Indbygger: 2.8 mio.

Religion: Buddhisme

Valuta: Togrog, Amerikanske Dollars, Euro