Budapest

  • Destination:
  • Varighed: 10 days
  • Priser fra: 4,000DKK

Budapest har altid været kendt som Østeuropas Paris, og det er med god grund; de lækre thermalbade, gamle bygninger opført i fascinerende arkitektonisk stil, violinmusik og ægte schnitzler vil give dig lysten til aldrig at vende hjem.

Generelt om Budapestbudapest ferie

Storbyen Budapest er en perle med sine seværdigheder, oplevelser og shopping!

Synet af de ægte transsylvanske bygninger i stil med Dracula giver følelsen af, at man er rejst flere århundreder tilbage i tiden.

Byen ligger på begge sider af Donau floden og folder sig smukt ud.

 

Hvad tilbyder Budapest?

budapest by

Når man ankommer til Budapest, vil man opleve, at byen har så meget at byde på, at det nogen gange kan være svært at holde styr på hvad man skal se.
Derfor har vi fra Rejsemålet.dk lavet en tjekliste med en kort beskrivelse af nogle af de bedste seværdigheder og muligheder byen tilbyder:

Nattelivet i Budapest

Nattelivet er helt specielt i Budapest. Alt afhængig af hvem man er, og hvad man er til. Ser man sig selv som en sofistikeret og kulturel person, kan man tage til New York Cafe og opleve et syn man aldrig glemmer – svævende balkoner og snoede marmorsøljer er blot nogle af de ting synet møder. Cafeen har været et tilholdtsted for nogle af de største kunstnere i verden.
Ønsker man lidt mere tempo, er der gode muligheder for jazz og klassisk musik andre steder. Søger man underholdning til langt ud på natten, skal man finde gaden Liszt Ferec tér, hvor de bedste diskoteker ligger.

 

Seværdigheder i Budapest

Når turen kommer til seværdighederne, skal man tage en smut forbi Fiskerbastionen.
Stedet er kommet på UNESCOs kulturarveliste, og det er med god grund.

Fiskerbastionen giver de besøgende en udsigt over Donau med Margretheøen, broerne, Parlamentet og mange andre ting – et syn man aldrig vil glemme. Bastionen blev bygget for at fejre byens 1000 års jubilæum i 1896.

Ønsker man at forkæle kroppen, skal man absolut tage ud til en af Budapests mange thermal- og kurbade. Rejsemålet.dk anbefaler Gellert kurbadet, som vil forkæle krop og sjæl. Gellert er en af de mest populære bade for turister, der kommer til Budapest. Det sunde kurbad var allerede berømt i det 13. århundrede. Spaen er dekoreret med et væld af originale Art Nouveau møbler, kunstneriske mosaikker, og skulpturer – sagnet siger, at Gellert kan kurere enhver sjæl!

 

Endnu en ting man ikke må gå glip af er Buda slottet. Buda slottet er et af de mest berømte og mest besøgte seværdigheder i Budapest. Det er på UNESCOs kulturarveliste og stedet tilbyder mange interessante seværdigheder, museer, stemningsfulde gader, torve, restauranter og butikker.

 

Transport

Fly – Ferihegy er Budapests internationale lufthavn og ligger 20 km fra centrum. Der afgår minibusser og almindelige bybusser.

Priser kan variere:

9/17 (2.300/3900 forint) euro enkel/retur billet med lufthavsbusser.

Almindelig bus fra lufthavn omkring 1 euro (270 forint) – buslinjerne er 93 og 200 mod centrum

Bil – Kør selv mulighed

Bus – Tilgængelig

 

Faktaboks:
Sprog – Ungarsk

Valuta – Forint