Lillehammer

Tilbage i 1994 var Lillehammer værtsby for De Olympiske Vinterlege, og siden har flere eksperter sagt, at det uden tvivl har været de bedste lege nogensinde. Udover perfekte skiforhold så tilbyder Lillehammer et hav af aktiviteter både om vinteren og om sommeren…

Generelt om Lillehammer

Lillehammer ligger ved søen Mjøsa, og sammen med den omkringliggende natur kan man rolig sige, at stedet har alt, hver hjertet begærer i form at naturoplevelser. Byen er yderst charmerende og byder på hyggelige butikker og glimrende gastronomiske restauranter – museer, gallerier og tidligere ”Olympiske seværdigheder” kan man finde stort set over det hele.
lillehammer skiferie Området nær Lillehammer har Nordeuropas bedste langrendsforhold, og for normal alpint skal man søge mod Hafjell, som ligger omkring 15 minutter væk i bus.

Latamba anbefaler Lillehammer for dem, som elsker frisk luft og masser af aktiviteter.

Hvad venter I på?

 

Hvad tilbyder Lillehammer?

Oplevelser i Lillehammer

Latamba anbefaler, at man tager til Lysgårdsbakkerne Skihop Arena. Dette er en af de største attraktioner, som har åbent året rundt. Dette er stedet hvor de store og lange skihop finder sted, og man har mulighed for at tage en stolelift helt op til toppen hvis man ikke gider at gå de 954 trin op. På toppen vil man blive mødt af Lillehammers absolut bedste udsigt over byen og naturen.

Alpint skiløb ved Lillehammer

Tag til Hafjell og oplev noget af Norges bedste skiing. Hafjell er et sandt skiparadis! Da Norge var vært for Vinter-OL tilbage i 1994, var Hafjell en af destinationerne, hvor b.la. slalombakkerne og bob- og kælkebanerne var i brug. Derfor pak skiene og forbered jer på en fantastisk skiferie!

Udover at Hafjell er kendt for det tidligere vinter-OL, så er området også kendt for sine gode variationer af pister på alle niveauer. Især børnene er der tænkt ekstra meget på, og det kan tydeligt ses i Børnelandet; et rullebånd kun tilgængeligt for de mindste og skulle de blive træt af at stå på ski og lege i sneen, så kan de gå indendørs i et legeland – naturligvis med børnepasning!

Hafjell har også sin portion af god afterskiing blandet med forskellige former for serveringer på skiområdet, og det, blandet med Terrænparken og de forskellige pipes, gør stedet til et af Norges bedste!

Transport

lillehammer tur

 

Fly – Lillehammer har desværre ikke nogen lufthavn, derfor skal man flyve til den nærmeste, som er Oslo/Gardemoen, hvorfra man kan tage tog som kører engang i timen mod Lillehammer.

Bus – Diverse bureauer

Bil – For en rutebeskrivelse tryk link

Faktaboks

Sprog – Norsk
Valuta – Norske kroner