Dubrovnik

  • Destination:
  • Varighed: 10 days
  • Priser fra: 4,500DKK

Nobelprisvinderen George Bernard Shaw skrev “de, der søger Paradis på jorden, burde søge efter det i Dubrovnik” og med disse ord kan Rejsemålet.dk redaktionen stolt præsentere dette skønne rejsemål.

Generelt om Dubrovnikdubrovnik lokrum

Dubrovnik er blandt verdens smukkeste rejsemål, hvad enten man er til historie og kultur, sejlads og sport eller skønne naturopgivelser og krystalt klart vand. Tusindvis af danskere rejser til dette paradis på jord hvert år, så det er med at komme afsted før alt bliver udforsket!

De markante kalkstensbjerge og det azurblå Adriaterhav danner en smuk bag- og forgrund til denne historiske by. Med de hundredvis af beboede og ubeboede øer, som venter på at blive udforsket, er Dubrovnik blandt de bedste og mest attraktive byer på UNESCO’s verdensarv liste.

Rejsemålet.dk anbefaler en tur til Dubrovnik til familien eller kæresteparret, som ønsker romantik og smukke omgivelser.

Hvad venter I på?

Dubrovnik havn

Hvad tilbyder Dubrovnik

Dubrovnik er delt op i 2 dele med den nyere bydel og den ældre – rent arkitektonisk består den gamle bydel af en mægtig fæstning, som omringer en lille velbevaret ”bystat” i ægte barokstil. Gaderne er i løbet af årtusinder blevet slidt ned fra sten til glatte og lækre glansfulde fliser, som kaster lysets stråler overalt i den milde luft.

Tag en af de små sidegader og følg duften af de romantiske restauranter, som byder på alt fra smagsfulde pizzaer til frisk seafood direkte fra havet som ligger overfor.

Et must, når man er i Dubrovnik, er at opleve De Middelalderlige Sommerlege som plejer at strække sig fra d. 10. juli til den 10. august – åbningen plejer at blive fejret med fyrværkeri, en nytårsaften værdig og efterfølgende forskellige temaer i løbet af måneden, eksempelvis dans, musik teater og spil.

 

Transport

Fly – Flyv direkte til Dubrovnik Lufthavn, som ligger cirka 20 km fra Dubrovnik. Herfra kan man tage en bus eller taxa i

Dubrovnik byliv

nd til byen.

Bus – Diverse bureauer.

Bil – For en rutevejledning tryk link – Tryk få rutevejledning i venstre side og skriv i felt A Danmark og i felt B Dubrovnik.

 

Faktaboks

Sprog – Kroatisk

Valuta – Kroatisk kuna