Zagreb

  • Destination:
  • Varighed: 5 days
  • Priser fra: 499DKK

Zagreb er uden tvivl blandt Europas bedste cafébyer – her er stemningen afslappet og tilbagelænet, og derfor skal man ikke blive overrasket over, hvis alle caféer er fyldt fra 12.00-20.00 i løbet af dagen; butikkerne byder på god shopping og priserne er overalt skruet helt i bund i forhold til det dyre franskbrød hjemme i Danmark. Arkitektonisk er Zagreb Østrig-Ungarnsk inspireret, og det kan tydelig spottes i bybilledet, og de mange muséer og udstillinger er med til at løfte byen endnu mere turistmæssigt.

Generelt om Zagreb

Zagreb er en af Europas oversete storbyer, men folk er endelig begyndt at åbne øjnene op for denne skønne hovestad, som er fyldt med en spændende historie og kultur.

Rejsemålet.dk anbefaler en tur til Zagreb for dem, som ønsker en billig ferie i en storby, eller til dem, som gerne vil udforske hele Kroatien og derfor vil Zagrebs nordlige placering være et perfekt startsted.

Hvad venter I på?

Hvad tilbyder Zagreb

zagreb hotel

Zagreb har et af Kroatiens største markeder ved navn Dolac markedet. Her kan man fra 07.00 til 14.00 opleve en formidabel stemning når sælgerne demonstrerer deres salgsevner med grøntsager, kæmpe jordbær, oste, og meget mere. Markedet ligger i Zagrebs Gornij grad.

Et madsted, som Latamba anbefaler, er uden tvivl Restaurant Agava! Restaurenten ligger midt i byen omringet af caféer, og her har man mulighed for at spise god kvalitetsmad og vin til billige penge – spørg efter vinene fra Lorec, som er nogle af Kroatiens bedste!

Transport

Fly – Flyv til Zagreb Lufthavn, som ligger 17 km fra centrum. Uden for terminalen kan man nemt finde en bus eller taxa ind til byen.

Bus – Diverse bureauer.

Bil – For en rutevejledning tryk link – derefter tryk ”få rutevejledning” og skriv i felt A, Danmark og i felt B, Zagreb.

Faktaboks

Sprog – Kroatisk

Valuta – Kroatisk kuna