Hvis du skal ud på en længere rejse, hvad enten det er 1 måned, 2 måneder, 3 måneder eller helt op til et halvt år, så der nogle ting, du skal have styr på inden afrejse. For hvad er egentlig smartest at gøre, når det kommer til bolig, biler og betalingsaftaler? Få overblikket her, så du kan rejse med god samvittighed.

Start med de store poster

Inden du er klar til afrejse, er det smartest at starte med at tænke på de store poster. Det kan være bolig og bil, og herefter kommer dine forsikringer, medlemskaber og mere i den dur. Det, der vil have størst påvirkning på dig, er din bolig som udgangspunkt.

Derfor skal du starte med at overveje dine muligheder vedrørende din bolig. Hvis du skal være væk i en måned, er det ikke så slemt, hvis du skal betale din normale husleje, men hvis du skal være af sted i op mod 2 måneder og mere, ville det være smart at se på, hvad du kunne gøre.

En ide kunne være at høre venner, familie og bekendte, om en i din omgangskreds ville være interesseret i at leje din lejlighed i den periode, du er væk. På den måde kan du både hjælpe en bekendt, og du får indtjening ind, når du alligevel skal bruge flere penge i forbindelse med rejsen.

Hvis du ikke har nogle bekendte, der kan flytte ind for en periode hos dig, kan du slå din lejlighed op på diverse udlejningsportaler, men kun hvis du har det fint med, der skal bo en fremmed hos dig, mens du er ude at rejse.

Få styr på dine betalingsaftaler

Når du har fået styr på din boligsituation, hvor du nok har flest penge ude af hænderne, er det næste trin at se på dine faste omkostninger ved siden af. Mange er tilmeldt betalingsaftaler- og services til en række ting.

Mange har forsikringer, internet, TV-aftaler, streamingtjenester, fitnessmedlemskab med mere tilknyttet betalingsaftaler, og hvis du på nogen måde kan holde pause fra dem, opsige dem for en periode eller gå på standby, ville det klart være at foretrække for dig.

Hvis du kunne undgå at betale for de ting, som du ikke skal bruge, mens du rejser, ville det være optimalt. Dog skal du lige sætte dig ind i, om det ville være dyrere for dig at opsige aftalerne for så at indgå dem igen efter rejsen, end blot at betale dem, mens du er væk.

Hvad er smartest at gøre med bilen?

Hvis du ikke har en fast bil, kan du se bort fra denne sektion, men hvis du ejer din egen bil, kan du også vælge at udleje dem og tjene penge ved siden af.

Ellers er det supersmart at lease en bil i stedet for at eje. Du er mere fleksibel, og du skal have færre penge op af lommen, samtidigt med du ikke behøver tage billån.

Du kan blandt andet overveje BMW leasing og få en fed bil at køre i før og efter din rejse.