Antalya

Generalt om Antalya Byen Antalya tiltrækker millioner af mennesker med sin smukke natur, historiske rigdomme og pulserende storbyliv. Kombinationen af solen, det dybe tyrkisblå hav og bjerge dækket af træer, får Antalya til at ligne paradis på jorden. Området omkring Antalya byder på seværdigheder som naturlig skønhed samt fantastiske historiske steder. Tag til den gamle […]

Generalt om Antalya

vandfald i antalya

Byen Antalya tiltrækker millioner af mennesker med sin smukke natur, historiske rigdomme og pulserende storbyliv. Kombinationen af solen, det dybe tyrkisblå hav og bjerge dækket af træer, får Antalya til at ligne paradis på jorden.

Området omkring Antalya byder på seværdigheder som naturlig skønhed samt fantastiske historiske steder. Tag til den gamle bydel Kaleici og oplev kulturen helt tæt på, mens du går igennem de snoede gader med de hyggelige butikker på hvert et hjørne eller lej en cykel og tag ud og se Düden vandfaldene og bad i det forfriskende klare vand.

Antalya kan varmt anbefales til alle. Fra familier til kærestepar eller en gruppe bestående af festglade unge..

Hvad venter I på?

sø i antalya

Hvad tilbyder Antalya

Seværdigheder

Tag til den gamle bydel Kaleici, hvor de fleste forretninger og spisesteder er samlet i hyggelige små gader inspireret af den gamle oldarkitektoniske kultur. Se en af byens attraktive seværdigheder som porten, der blev bygget under romersk herredømme af Kejser Hadrianus.

Besøg Klokke Tårnet som er en af de sidste rester af det gamle Antalya. Den står stadig den dag i dag i byen og minder befolkningen om oldtidens mysterier.

Antalyas arkæologiske museum er et must for historieelskere. Dette museum er et af de vigtigste museer i Tyrkiet og udstiller primært romerske statuer og sarkofager fra Antalyas område.dykning og snorkling i antalya

 

Aktiv badeferie i Antalya

Antalyas strande byder deres badende på varm krystalklart vand. Tag til rullestenstranden Kanyaalti med en smurt picknick kurv og nyd havets udsigt.
Er man til blødt sand mellem føderne, så vil sandstranden Lara tage vejret fra de fleste med sin fantastiske udsigt over Taurus bjergene. Husk at tage snorkel med eller find et center, hvor du kan udforske havets farverige dybder!

Antalya tilbyder også flere former for aktiviteter. Udover snorkling og dykning kan man prøve sine evner af med bl.a. ridning, tennis og golf og meget mere.

 

Nattelivet i Antalyanatteliv i antalya

Antalya har et meget farverigt natteliv. Især i sommermånederne (juni – juli – august). Den prisvindende marina og dens omgivelser rummer en rig mangfoldighed af diskoteker, barer og pubber, som alle er meget populære blandt både lokale og turister. I Antalyas marina er der fantastiske steder med live musik, som kan nydes i stort stil.
Hvis din yndlingsmusik er rock, techno eller hip hop, er der også mange muligheder. Kaleicis gader tilbyder også natteliv, hvor du har en chance for at nyde engelske pubber og værtshuse.

 

Shopping i Antalya

Antalya regionen er det bedste sted man kan shoppe, fordi Antalya er en af de største og mest udviklede byer.kayak i antalya

Når du går op ad bakken fra havnen for at vende tilbage til Kalekapisi mod nord, overfor Atatürk Caddesi, vil du se Antalyas gamle historiske basar Carsi.
Det historiske marked er kendt for sine mange butikker.
Dette er et godt sted at lede efter store og gamle halskæder, spænder, bælter, brocher og andre ting.

Ellers kan man i byen finde helt normale butikker med tøj og sager fra alverdens producenter, så tag familien i hånden og oplev Antalyas mangfoldighed.

Transport

Fly – Man lander i Antalya Lufthavn, som ligger 13 km udenfor byen. Herfra kan man finde lufthavns busser og taxi til billige penge.

Bil – Kør selv mulighed

Bus – Ukendt.

antalya bay

Faktaboks

 

Sprog – Tyrkisk

Valuta – Tyrkisk lira

 

ruin i antalya

skov i antalya