Drømmen om en uges fire-stjernet luksus er bestemt ikke umulig, hvis du er vedholdende, har en god portion is i maven og er en anelse heldig. I dette indlæg giver vi dig fire gode tips til at finde dit livs afbudsbillet.

TIP 1: Vent IKKE til sidste øjeblik

Det er selvfølgelig i spillefuglens ånd at vente så længe som overhovedet muligt med at bestille, men det er ikke altid det billigste. Det forklarer Peter Bornshøj, direktøren for Bravotours, til Berlingske.

I interviewet fortæller han, at de rejselystne danskere ligesåvel kan blive mødt af en prisstigning på 1000 kroner som et prisfald i den sidste uge op til afrejsen. Og i langt de fleste tilfælde vil prisen være den samme otte dage før afrejse som dagen før eller på selve dagen, supplerer Stig Elling, forhenværende salgsdirektør for Star Tour.

Derfor risikerer man bare, at en anden snupper det gode tilbud for næsen af en, hvis man venter for længe.

TIP 2: Vær fleksibel i din søgning

Hvis du ikke er kræsen og i stand til at pakke tasken på få timer og komme afsted, kan du spare rigtig mange penge på din rejse. Det mest effektive er, at søge rundt på charterselskabernes egne hjemmesider. Ofte vil de store charterbureauer nemlig have kategorier, hvor du kan finde billige afbudsrejser. Du kan også benytte de store rejsesøgemaskiner som travelmarket, afbudsrejser.dk m.fl.. Sidstnævnte er mere bekvemt, fordi du kan søge blandt flere rejseudbydere på en gang og selv sammensætte flyrejse og hotel, men du finder som regel rejserne billigst hos rejseudbyderne, fordi de hænger på nogle specifikke pladser på hotel og fly, som de SKAL fylde op.

Du kan fx følge med på Bravotours afbudsside, som løbende bliver opdateret med nye tilbud, og samtidig følge med på deres nyligt lancerede Facebookside for afbudsrejser ligesom 200.000 andre danskere. Så kan du hele tiden følge lidt med på drømmerejsen på dit news feed, når du tjekker Facebook, det er nemt og bekvemt. .

TIP 3: Undersøg afgange fra forskellige lufthavne

Det er en god idé at være fleksibel ift. lufthavn, da priserne kan svinge meget lufthavnene imellem til de samme destinationer. De fleste afbudsrejser sker fra de store lufthavne i Billund og Kastrup, men ikke altid. Og hav med i dine overvejelser, at Aalborg- og Odense lufthavn har gratis parkering…

TIP 4: Rejs uden for højsæsonen

Det er sikkert en sang, du har hørt før, men den er ikke desto mindre sand. Priserne på ferierejserne afhænger nemlig 100 procent af udbud og efterspørgsel, og derfor finder du typisk de billigste billetter i ugerne lige før og lige efter skolernes sommerferie.

Efter nytår og frem til vinterferien og sidste uge i november og frem til ugen før jul, er typisk også ret billige rejseperioder.

TIP 5: Spar penge ved at rejse uspecificeret

Der er mange penge at spare, hvis du vælger en uspecificeret rejse. Uspecificeret vil sige, at du ikke kan stille krav til indkvarteringen på rejsen. Derfor kan du være uheldig og blive sendt på noget rigtig skod, uden hverken pool eller god service, ligesåvel som du kan være heldig og ende på et firestjernet hotel, fordi det er det eneste sted, der er plads til dig.

Du skal imidlertid gøre op med dig selv, om risikoen er de sparede kroner værd. Hvis det bare er dig og kæresten der er afsted, og i primært bare skal bruge hotellet til overnatning, kan det måske være fint nok at bestille uspecificeret. Men hvis I omvendt har børn, der gerne vil lege i en pool, og I selv har planer om at dase på hotellet, kan det måske være en god idé at smide tusinde kroner ekstra for at sikre sig, at hotellet har det fornødne