Grækenland er en af de mest besøgte feriesteder i Europa, hvor den græske charme og de mange øer er attraktive feriespots.  Det kan være svært at vælge mellem de mange øer, hvor mange hovedsageligt ender med at rejse til Rhodos, Kreta eller Santorini.  Der findes midlertidig et væld af mindre kendte, men lige så gode græske ferieøer. I denne artikel vil du blive præsenteret for andre græske ferieøer, som er lige så gode rejsedestinationer, men bare knap så turistet.

Praktiske foranstaltninger

 

Inden turen går sydpå, så er der altid nogle praktiske ting, man gerne vil have klaret.  Her er det vigtigt, at pakke sin kuffert efter rejseforholdene, at få gjort huset ordentligt rent.   Når man skal på ferie vil man også gerne se godt ud, hvorfor mange går ekstra meget i fitness op til ferien, især hvis det er en badeferie. Derudover vil mange gerne have det perfekte smil på feriebillederne, hvorfor det kan være en god idé med en tandblegning, som du kan læse mere om her.

 

Paros

 

Paros er en græsk ferieø, som er en del af Kykladerne og har ikke mere end 10.000 indbyggere.  Den bliver af de lokale kaldt den glade ø og med god grund. Paros har det hele kridt hvide sandstrande,  bjerglandskab, hyggelige vingårde og ikke mindst charmerende byer. Hvis du skulle ende i Paros på ferie, så er det et must at besøge din lille by Naoussa. Naoussa er kendt for sine helt hvide huse, små og idylliske gader, hvor det ikke er tilladt at køre bil.  Havnen ved Naoussa er et særsyn, hvor de mange cafeer ikke kun skilter med, at de har fisk på menuen, de viser det bogstaveligt talt. Overalt på havnen og foran restauranterne er det nemlig muligt, at opleve mange fiskearter, såsom blæksprutter hænge ude foran inden de skal ind og tilberedes.   Foruden forrygende sandstrande, så er Naoussa bugten god at dyrke diverse vandsportsaktiviteter på, hvor både dykning og surfing er i højsædet.  På østsiden af Paros finder man den lille hyggelige by, Piso Livadi, hvor tempoet næsten ikke kan blive lavere og man virkelig får muligheden for at slappe af.  Øens bedste udsigtspost er inde midt på øen, hvor man finder byen Lefkes, hvor gaderne er lavet af det fineste marmor,  hvor byens katedral bestemt er et besøg værd.

Naxos

Ikke langt fra Paros ligger Øen Naxos. Naxos har siden 1200-tallet været beboet og er derfor vil en ferie til denne ø været lidt ligesom at komme tilbage i tiden, hvor der er mange forskellige ruiner.  Øen er naturlig billedskøn og meget frodig sammenlignet med mange andre græske øer, hvorfor den har fået tilnavnet Grækenlands Hawaii.  Ifølge græsk mytologi levede vinguden, Dionyssos på Naxos og lærte beboerne at dyrke vin, hvilket de stadigvæk gør den dag i dag. Foruden mange små hyggelige vingårde, så er Naxos et sand mekka for de vand glade, hvor der er mange strande, med lavvande, hvilket gør det ideelt, at rejse dertil med børnefamilier.  Naxos er modsat mange andre græske ferieøer ikke overrendt af turister, hvorfor de lokale ikke vil prøve at pådutte dig alverdens ting og sager, her vil du blive mødt som en ligeværdig.