Rejsen er bestilt, og du skal rejse til Amazonas jungle med hele familien. Fly, hotel og rundture er bestilt, og du kan simpelthen ikke vente med at komme afsted. Men, midt i virvaret med at finde den rette bikini eller at gå vandrestøvlerne til, kan det ske at de vigtigste, men i manges øjne, også mere kedelige ting ved planlægningen, kan ende i anden række – endda helt blive glemt. MEN: husk nu at stivkrampe, hundegalskab og gul feber stadig er reelle trusler i visse dele af verden!

Drømmen starter – men sikkerheden halter

Når man skal på ferie er der mange ting, der skal på plads inden afrejse. Til at starte med drømmer man; man drømmer sig til varmere himmelstrøg, fantastiske naturoplevelser eller måske du vil rejse for at opleve en fremmed kultur. Og underordnet rejsens mål, er der altid en vis portion planlægning, der skal til for at sikre at rejsen bliver mindst ligeså fantastisk som i dine drømme.

Til at starte med skal man finde ud af hvor mange penge man har til at opleve verden med, man skal tage stilling til, hvem man rejser sammen med og hvordan man vil opleve destinationen – med guidede tours, på gåben på må-og-få eller måske man lejer en bil.

Alle disse elementer får en til at drømme sig endnu tættere på rejsen. Dernæst kan man gå mere detaljeret til værks og måske booke hotel, undersøge muligheder for guidede rundvisninger og måske opgradere sit kameraudstyr så man er sikker på at alle oplevelser på rejsen bliver foreviget. Måske endda du er en af dem, som lige sikrer sig at din forsikring er dækkende.

Hvis du er, så er det godt, men du er ikke i mål med planlægningen helt endnu.

Mange glemmer at tænke på vaccinationer inden afrejse

Der er (næsten) uttalige destinationer at besøge i verden, og mange af dem mere spændende end andedammen herhjemme. Hvis man kunne se dem alle sammen, havde man velsagtens gjort det. Men, at rejse til udlandet udgør også en vis sikkerhedsrisiko. Hundegalskab er f.eks. stadig en risiko i Indien, og der er mange eksempler på sygdomme som måske er uddøde eller aldrig har eksisteret herhjemme. Men, de findes altså stadig i store dele af resten af verden. Så, hvis du synes det er sjovere at planlægge rejsen, turene og oplevelserne, så kan blive klogere Rejsevaccinationer og få hjælp til ALT hvad der at vide om vaccinationer på din rejse.

Her kan du få hjælp til at sikre dig og hele din familie mod eksisterende sygdomme på jeres rejsemål, du kan få hjælp og rådgivning til hvordan din sygesikring dækker og viden om, hvad man skal være specielt opmærksom på.