Når man tager på ferie er der lidt af en tradition for, at man tager en lille (eller stor) gave med hjem til de der venter på en. Sådan har det bare altid været og det er næppe noget, der kommer til at ændre sig. Man kan måske mene, at det er et lidt uretfærdigt pres at lægge på en, der bare er afsted på ferie for at have det rart og slappe af, men på den anden side er det jo rart at mærke, at de har tænkt på en.

Men så kommer det store spørgsmål, som altid dukker op i den situation. Hvad pokker skal man give i gave? Det vil vi prøve at give et svar på herunder, så læs endelig med.

 

Lokale gaver

Man kan naturligvis gøre det helt åbenlyse, og give familie og venner gaver, der stammer fra lokalområdet. Der er altid noget lokalt, der er unikt for det land man befinder sig i, eller for den egn man er på.

Lokalt håndværk, er måske især relevant hvis man er i et land, hvor den slags ikke koster så meget, at man bliver ruineret. Er man i Østrig eller Schweiz er det lokale håndværk jo typisk kukure, der koster mange tusinde kroner, og så er ideen med en lille gave gået en smule tabt. Men tager man til Skotland er det jo helt åbenlyst at finde noget lækker lokal Whisky, som kan forkæle en, man kender. Skulle du mangle inspiration til alkohol gaver kan du eventuelt kigge her og finde hundrede af gode flasker whisky og cognac.

I afrikanske lande kan flotte stykket klæde eller lertøj være noget ganske unikt, som egner sig perfekt til gave, og som desuden ikke koster noget særligt. Man skal bare lige sørge for at have plads i kufferten, da den slags nemt kan komme til at fylde en del.

 

Det klassiske turistsjov

Man kan naturligvis også gå i den anden grøft og give gaver, der er som skabt til turisterne. Disse er mere sjove end egentlig praktiske. Det er de typiske fjollede T-shirts med sjove slogans om landet og dets kultur. En tyrolerhat, eller et ølkrus med låg.

Der er små porcelænsplatter med motiver fra landets hovedstad eller berømte seværdigheder. Hvor mange af os kender ikke en eller flere, der har en lille figur af Eiffeltårnet stående et sted, eller Big Ben fra London?

Dette gør dog ikke gaverne mindre værdifulde for modtageren, for det betyder netop noget, når de rent faktisk er givet med hjertet. Når man ved at den lille Sfinks rent faktisk er købt i Egypten, eller frihedsgudinden er købt i New York City. Det, der er vigtigt, er at den der giver den, har tænkt på en.

Som gave til kæresten er det oplagt at kigge efter tøj og accessories, eksempelvis fra butikkerne fra de lokale butikker på hovedstrøget.