Berlin er en af de storbyer i Europa, hvor danskere ganske enkelt flokkes uanset årstiden. Eksempelvis byder Berlin om sommeren på strand-hygge ved Spree og i december er der utallige hyggelige julemarkeder, hvor der kan slubres glüwein.

Berlin er cool året rundt, men hvor skal man bo, når turen går til den pulserende tyske hovedstad? Det kigger vi nærmere på her.

Familietur til Berlin?

Hvis du drager sydpå med familien og gerne vil bo i et trygt område, der dog stadig emmer af liv og ikke er totalt indtaget af turister, så overvej Prenzlauer Berg området.

Prenzlauer Berg var i 90’erne et område præget af kunstnere og alternative studerende, der brugte områdets mange ubeboede bygninger som gallerier og koncertsteder. Bydelen er nemlig placeret i det gamle Østberlin, hvor der efter murens fald i 1989 var mange ledige bygninger og dermed utrolig billig husleje.

Nu er de unge blevet ældre, har fået børn og Prenzlauer Berg er nok et af de mest trygge og samtidig flotte kvarterer i Berlin. Der er utroligt mange cafeer, restauranter og cocktail-barer i hele området. Samtidig kan man hurtigt komme rundt til resten af byen med både tram, u- og s-bahn.

Sommerferie.nu har mange danskere, der ejer lejligheder, listet deres boliger og lejer dem ud til andre danskere, der skal på storbyferie.

Ungdomstur – her skal I bo

Hvis du er ung og gerne vil ud at have lidt at drikke, danse og generelt opleve, hvorfor Berlin er the place to be, så kan du med fordel finde et hotel i Friedrichshain.

Friedrichshain ligger også i det gamle Østberlin, lige på højre side af floden Spree, og der er i sandhed gang i gaden her. Hele området omkring stationen Warschauer Strasse og Simon Dach Strasse er en stor fest hver aften – virkelig HVER aften, Berlin sover aldrig.

Simon Dach Strasse er ganske vist at finde i de fleste guidebøger, så der er altid godt fyldt, men ikke desto mindre findes der virkelig mange fede barer som også berlinerne ynder at tage på.

Alternativt kan I kigge mod vest-siden af Spree, hvor Kreuzberg er at finde. Kreuzberg er præget af en stor tyrkisk indvandring og rigtig mange kunstnere, musikere og hipsters. Der er derfor naturligvis rigtig mange små barer, hvor de lokale hænger ud og drikker deres Club Mate med vodka.

Der er mange gode hoteller i Berlin’s Kreuzberg.

På kærestetur til Berlin

Hvis turen går til Berlin med kæresten og I gerne vil udforske byen samt måske shoppe lidt, så kig mod byens midte – Berlin Mitte. Området omkring f.eks. Potsdamer Platz er måske ikke det smukkeste, men det er virkelig centralt i byen og den populære shopping-gade Friedrichstrasse er f.eks. kun et stenkast derfra.

Den altoverskyggende shopping-gade i Berlin er dog Kurfürstendamm, der ligger i bydelen Charlottenburg. Her er rent og pænt, men også virkelig mange turister og derfor er priserne på f.eks. restauranter skruet godt i vejret.

Som rejseblogger anbefaler jeg altid at bo blandt de lokale, prøve lokale restauranter og generelt blende lidt ind.

God tur til Berlin. Husk at du kan få tilbud på din tur på forsiden af Find-rejse.dk.