Rejser, udflugter, lækker mad – ferie betyder forkælelse. Men det koster. Hvordan får du råd til en ferie, du drømmer om? Ferie er for mange det frirum, hvor drømmerne skal opfyldes. Men har du råd til at holde den ferie, du drømmer om?

 

Opsparing & Feriebudget

Din drømmeferie er svær at få råd til, hvis du først begynder at spare op måneden før. Et godt budget gør det lettere at få råd til ferien – på den måde kan du nemlig lægge lidt til side hver måned, og du risikerer ikke, at uventede udgifter slår bunden ud af din økonomi.

Selve rejsen, udflugter, shopping og restaurantophold fylder ofte i feriebudgettet. Men der er sjældent råd til alt. Derfor må du og din familie prioritere, hvad I vil have ud af ferien. Står ferien på en dyr rejse, til den destination langt væk? Skal i leje en bil for at komme frem? Og vil I helst spise ude, på dyre udflugter eller noget helt tredje?

Sæt rammerne for ferien sammen med familien. Lav eventuelt en liste over, hvilke seværdigehder og goder der er vigtigst for jer på ferien, så spiser i ikke ude hver aften, hvis I i virkeligheden helst vil bruge pengene på shopping, forlystelsespark eller andet.

 

Det gode råd er at lave så meget baggrundssøgning som muligt, omkring den destination du ønsker at rejse til. Når du har fundet ud af, hvor rejsen går hen, hvornår og hvad der er vigtigt, der er penge til. Så ved du, hvad du skal ofte månedtligt til ferie-sparegrisen. Det er altid en fordel at planlægge sin ferie i god tid, for så er man ofte sikret de bedste muligheder.

 

Held i uheld

Hvis man ikke er så tålmodig omkring opsparingen, så er der mange andre muligheder for at tjene penge lidt hurtigere. I denne materalistiske verden, ligger de fleste inde med flere ting end nødvendigt. Man kan holde et loppemarked eller måske købe en stand hos en af de mange genbrugbutikker der er oprettet de seneste år. Det kræver ikke det store arbejde fra din side og pengene er hurtigt samlet sammen, særligt hvis man kører en opsparing på sidelinjen også.

Man kan komme ud i uheldige situationer, hvor man ender med lidt ekstra penge på kontoen. Hvis man har været i en retssag eller score nogle forsikringspenge, kan man beslutte om man vil bruge dem på en mere positiv oplevelse.

 

Måske mister du et nært familiemedlem og der herigennem kommer nogle arvestykker, man ville kunne få en sjat penge ud af. Hvis man er helt ude i overtagelse af dødsbo, kan man altid sætte boligen til salg, da mange ikke har brug for den ekstra bolig, man får i sin besiddelse. Overdragelsen, opgørelsen og afviklingen er noget besværligt noget. Men noget trist kan jo gøres til noget rart. Hvis ens bedstemor er gået bort, og hun havde måske et ønske om at have rejst et sted hen, kan man gøre det til ære for hende. Det vil jeg kalde held i uheld. Vend det til noget positivt. Når man er nået til punktet, hvor man kan mindes med glæde, kan man tage afsted på en spændende oplevelse.

 

Søg feriestøtte eller billigere muligheder

Hvis man står en situation, hvor man ikke kan give sine børn en oplevelse, når de er under 18 år, kan man kontakte en organisation som Dansk Folkehjælp. Alle har ret til gode ferieminder også selvom man ikke kommer ombord på en flyver eller til de varme lande. Man kan sagtens få gode oplevelser i det gode gamle Danmark, selvom ens forældre ikke har råd. Der findes flere organisationer som denne, man kan donere penge til og bidrage til, at andre børn kan få muligheden for en god rejse eller oplevelse.