Hvem skulle have troet at det var så farligt at tage på ferie? Ferie er jo bare noget man gør for at have det rart og få nogle gode oplevelser, men der er langt flere skjulte farer, end man lige umiddelbart skulle tro.

Alle destinationer byder på deres egne farer, som kan ende med at ødelægge hele ferien, så sørg for at forebygge disse. Det er så trælst at få turen spoleret fordi man får et maveonde eller madforgiftning.

Herunder er der en række af de mere almindelige farer, og hvordan du undgår dem.

 

Maveproblemer

Hvis turen går til middelhavet med azurblåt vand, dejlige restauranter og vidunderligt klima, så er det altså bare ikke sjovt, at tilbringe hele ferien med diarre på toilettet. Så sørg for at du er forsigtig. Det er nemlig meget almindeligt, at man bliver syg og får maveproblemer, hvis man tager sydpå. Det samme gør sig i endnu højere grad gældende, hvis man tager til Asien eller Indien.

Der er flere måder at undgå dette på, men man kan aldrig føle sig for sikker. Først og fremmest skal man kun drikke vand, der er kogt eller desinficeret med jord/klor. Sørg for at det er fra flaske.

Undgå isterninger da disse oftest er lavet af postevand, og derfor er fyldt med bakterier. Undgå alle rå skaldyr og grøntsager, de disse også er skyllet i vandet.

Generelt bør man holde sig fra gadekøkkener, da hygiejnen disse steder ofte er ret tvivlsom.

 

Pas på det intime

Der er ingen tvivl om at Sunny Beach og dets lige er meget populære rejsemål for den yngre generation. Man kan heller ikke benægte, at der nok bliver dyrket en del sex på disse lokationer. Uheldigvis er der en stigende tendens til, at de unge mennesker ikke sørger for at beskytte sig ordentligt, hvilket leder til et sandt boom af kønssygdomme.

De skal komme ind i kampen, for vi ved alle sammen godt at der finder sted, så hvorfor ikke have nogle kondomer på sig altid? Det er ikke dyrt, og det er simpelthen så ærgerligt at få sin ferie ødelagt, fordi man får en gang klamydia.

Skulle uheldet dog være ude, og man frygter at man har fået klamydia, så kan man få svar med denne klamydiatest. Det kan spare en for en tur til lægen. Synes du dog, det kan være akavet at købe dem på apoteket, kan de købes online her.

 

Pas på solen

Denne kan siges ganske kort. Brug altid solcreme, da vi stakkels danskere ikke er vant til den stikkende sol man finder sydpå. Det er nemt at undgå og det kan spare en for en masse smerte. Tag en god faktor solcreme på og ny din ferie. Det burde ikke være så svært, men vi ser alligevel altid nogen, der bliver skoldet slemt.

Har du tendens til at få forkølelsessår, er det en rigtig god idé at bruge læbepomade med faktor 30 eller højere – så du undgår at få solbrændte læber, der ofte giver anledning til forkølelsessår.