Når du er på ferie udsættes dit hår for en masse sol, klor- og/eller saltvand, tre ting som vores hår ikke er glad for. Solen og vandet slider meget på håret og beskadiger det. Derfor er det vigtigt at du passer godt på dit hår, også når du er på ferie. Det er der heldigvis råd for.

Solen er især en stor synder når det gælder beskadigelse af hår, den nemme måde at beskytte det på er ved at tage en smart sommerhat på. De er meget moderne for tiden og mange kendte er set med de store glamourøse solhatte på i solen.

En anden måde at beskytte dit hår er med en varmebeskyttende spray. Den kan være rigtig god til at passe på håret, selvom det bliver udsat for både varme, sol og saltvand. De findes i mange forskellige prisklasser. Der er blandt andet brandet Nashi Argan som laver bæredygtige produkter med argan olie. Deres varmebeskyttende spray beskytter håret og giver en blødhed til håret.

Der er også hårprodukter med solbeskyttelsesfilter i, som er en god investering. Man kan kalde det ”solcreme til håret”. Det beskytter håret så det ikke bliver lige så tørt og beskadiget efter en strandtur.

Når du er kommet hjem fra strandturen og smutter i bad så husk hårkuren. Rutinen med shampoo, balsam og hårkur giver en masse pleje til dit hår og gør det klar til endnu en strandtur dagen efter. Skulle du have glemt en hårkur kan du nemt lave din egen blot med to ingredienser fra supermarkedet. 1 æggeblomme og ½ øl. Disse to blandes til det skummer og kommes i TØRT hår. De to ingredienser blødgør håret og giver det en masse pleje.

Video: 4 tips til flot hår


Husk også din egen shampoo og balsam, selvom der ofte er shampoo på hotellerne er det sjældent at de er i specielt god kvalitet. Synes du det er for besværligt at tage din egen shampoo og balsam med på ferien da de fylder i kufferten, så tag forbi apoteket og køb små rejsebeholdere. Her kan du putte en mindre mængde shampoo, balsam eller andet i som passer til den mængde du skal bruge på ferien.

Selvom man er på ferie må man ikke glemme at passe på sit hår, ellers kan det blive rigtig kedeligt, tørt og grimt at se på – og efter en ferie hvor man er blevet lækker brun gider man ikke have trist hår.