Er du også blandt de mange tusinde danskere der hvert år, på denne tid, begiver dig mod koldere temperaturer og mere bakkede landskaber, for at slashe pow eller jibbe i parks, med dit board så kommer der her en kort mini guide om snowboard støvler. Den er skrevet fordi jeg, dengang jeg startede med snowboard, synes det var små-svært at finde ud af hvilke snowboard støvler jeg skulle vælge. Der findes jo vanvittig mange forskellige slags, mærker, typer, farver, former osv. osv. Derfor kommer der her et par korte tips som du kan have liggende i baghovedet, når du skal på udkig efter nye støvler. 

Dengang (for en god del år siden) kunne jeg derfor godt at have brugt en lille guide – og det er så altså den jeg laver nu. Ligenu. Når du går og overvejer at købe dig dine egne snowboard støvler gætter jeg på at du har stået på snowboard et par gange før – oftest starter man med at leje både støvler og board nemlig. Så er du helt ny og har aldrig snowboardet før vil jeg anbefale at du starter med at leje et komplet sæt – board og støvler.

Når du har fundet ud af snowboarding er lige dig – for det er det selvfølgelig. – Der findes ikke meget federe i denne verden – så giver det rigtig god mening at købe dig et par snowboard støvler. Hvorvidt det er det første snowboard-gear der skal købes, er der forskellige meninger om. Jeg vil anbefale at du har styr på jakke og bukser før du kaster dig ud i støvler. Board og bindinger kommer faktisk først efter støvler.

Valg af snowboardstøvler

Der er to væsentlige faktorer der spiller ind når der skal vælges snowboardstøvler. Det første er hårdheden. Man kan vælge nogle der er helt bløde, nogle der er helt hårde og en masse imellem. De helt bløde skal man vælge hvis man foretrækker park, tricks osv., da de giver langt mere kontrol. De helt hårde er rigtig gode til off-piste og hurtige nedfarter, da de giver mere stabilitet. Er man mere all-round og kan lide lidt af det hele, skal man vælge medium-bløde – nogle gange kaldet medium flex. Er man lidt mere til det ene kan man tage lidt hårdere eller lidt blødere.

Den anden, og sidste, væsentlige faktor der spiller ind er størrelsen. Man skal huske at man på snowboard ofte læner sig fremover og dermed presser tåspidserne helt frem. Derfor skal der være plads, en god tommelfingerregel er er et til to numre i snowboardstøvler end man bruger i normale sko. Hvis du vil finde et godt udvalg af snowboardstøvler, kan jeg på baggrund af mine anbefalinger ovenfor varmt anbefale denne side.