De fleste danskere elsker at rejse og det er med god grund for olipriserne ligger fortsat på i historisk perspektiv på et meget lavt niveau, og derudover åbner der hvert år nye og billige flyruter fra både København og Billunds lufthavn. Og netop dette gør at det aldrig har været billigere at komme ud at rejse, navnlig hvis man gerne vil flyve. Så hvis du mangler lidt inspiration til at finde lidt ekstra penge i budgettet, kommer der her tre simple tips som du kan gøre brug af. 

1: Brug dine frequent flyer miles

Det første man bør gøre hvis man ønsker at øge sine muligheder for at komme ud at rejse er rent faktisk at bruge sine frequent flyer miles, som man med rette optjener efter hver tur man har fløjet med diverse flyselskaber. Det er dog de færreste der husker at gøre dette og det betyder, at de kommer til at gå glip af en potentiel rigtig stor besparelse på en rejse i fremtiden. Og selvom det kan være bøvlet at holde styr på, så er det langt bedre at få dem brugt end blot at lade dem stå og trække støv på en eller anden elektronisk konto. For at man kan få noget ud af dette kræver det dog, at man flyver med de samme flyselskaber, så selv hvis det ene selskab skulle være et par hundrede kroner dyrere end det andet på en given rute, så husk at tænke langsigtet. Det er helt fint at betale 200 kroner ekstra en gang, hvis det hjælper dig til at få en gratis flyrejse om et halvt års tid.

2: Rejs uden for højsæsonerne

Et andet trick man med god grund kan gøre brug af, hvis man gerne vil rejse både mere og ikke mindst billigere er at rejse uden for højsæsonerne. Det vil sige, at hvis man vil flyve på ferie, så gør det i januar, februar og september, hvor der typisk er færre der kommer hjem fra ferie end folk, der tager af sted. Det er dog ikke kun flybilletter der er penge at spare på i disse måneder, men også hoteller og nogle steder endda restauranter. Så hvis chefen spørger hvornår du kunne tænke dig at holde ferie, så overvej det lige en ekstra gang, da der kan være gode penge at spare ved at vente en lille ekstra måneds tid, hvad enten det er sommer eller vinter.

3: Gå efter afbudsrejserne

Og som en sidste ting så bør man altid starte sin søgning efter sin næste rejse på nogle af de mange afbuds siderder findes for de forskellige rejsebureauer. Særligt i år er der blevet solgt mange afbudsrejser til Tyrkiet til ufattelig små penge efter at der har været politiske uroligheder i landet, selvom alt dette er sket langt væk fra mange af de mest populære turistdestinationer. Fordelen ved afbudsrejser giver sig selv, da man kan spare imellem 30-50% af rejsen. Den eneste hage er dog, at man ikke altid kan få oplyst, hvilket hotel man skal bo på, men idag er dette ikke noget at være nervøs for, da standarden er stigende i de fleste europæiske lande. Hvis du følger blot et par af disse råd får du hurtigt råd til en ekstra ferie om året og behøver derfor ikke at tage små lån som disse.