En af de allerbedste måder at opleve Frankrig på, er fra sadlen af en cykel. Det er suverænt, fordi du ikke farer gennem landet på en motorvej, men samtidig bevæger dig så hurtigt, at du alligevel kan få set et stort område i løbet af få dage. På en cykel kan du ikke alene se, men også dufte landskabet, og du overser ikke den der lille, lækre bagerbutik, hvor du kan få nybagt landbrød til din frokost!

Forberedelse til turen

Inden du tager på cykelferie i Frankrig, skal du selvfølgelig planlægge din rute og finde ud af, hvor du gerne vil hen. Mulighederne er nærmest uendelige i det smukke land, hvor du finder alperne, vinlandet og middelhavskysten i syd, den smukke, ensomme kyst i Bretagne i nordvest, og byernes by i midten af det hele!

Nedenfor giver vi et par bud på gode cykelruter, der har hver sin charme. Inden da er det selvfølgelig også vigtigt, at du har udstyret i orden, og her er det allervigtigste stykke udstyr, som du under ingen omstændigheder kan undvære, et par cykelbukser. Om du vælge shorts eller lange cykelbukser er ikke så vigtigt, men det er helt afgørende for at du får en god ferie, at du har cykelbukser med pude, så turen bliver nogenlunde komfortabel. Du kan finde et godt udvalg til en god pris hos for eksempel cyclingshop.dk, hvis du klikker her.

Andet udstyr til cykelferien

Alt efter turtype og ikke mindst cykeltype, skal du også have udstyr som for eksempel cykeltasker, en god vindtæt jakke, overdel og måske også cykelsko. Cykelsko er nødvendige, hvis din cykel er udstyret med klikpedaler, som gør din cykeltur bedre og mere effektiv. Vil du gerne have et par gode cykelsko, der passer til netop din tur og din cykel, kan du for eksempel finde et rigtigt gode hos cyclingshop.dk

Hvor skal jeg cykle hen?

Frankrig har et væld af gode cykeldestinationer. Du kan for eksempel tage Avenue Verte, der er en lidt mere end 500 kilometer tur fra Paris til London. Eller hvad med Vélodyssé, der er en mere end 1200 kilometer lang cykelrute hvoraf hele 80 pct. går gennem bilfri områder. Ruten starter Roscoff og går mod Hendaye i Frankrig.

Mangler du flere forslag og mere inspiration, er der hjælp at hente, lav blot en google-søgning. Præciser gerne din søgning lidt, så får du vist de muligheder der matcher dine ønsker, og ikke mindst pengepung – der er ingen tvivl om at en ferie man selv har betalt for kan nydes lidt mere end ferie hvor man har lånt pengene.

Savner du mere inspiration har den franske regering en hjemmeside, hvor du kan læse meget mere om cykelferier i Frankrig. Så behøver du stort set kun at pakke dine cykelbukser, før du er klar til at tage af sted på en uforglemmelig tur gennem smukke Frankrig.